Az okozhat valamilyen gondot, ha mindkét szülőnek azonos a vércsoportja?
Kedves utolsó! Ez, amit írtál nem okozhatott problémát. Csak fordítva - ha anyukád lett volna rh negatív, és te rh pozitív lettél volna. Rh összeférhetetlenség akkor áll fenn, ha az anya Rh negatív, az apa és a magzat pedig Rh pozitív. A magzat és az anya vére azonban normális terhesség esetén nem találkozik egymással. Ilyen találkozás a szülés, vagy esetleges terhességmegszakítás, illetve például genetikai mintavétel esetén jöhet létre. Ezután az anyai szervezet ellenanyagot kezd termelni, ami a következő terhességnél az újabb Rh pozitív babát károsíthatja. Tehát mivel te rh negatív vagy, neked okozhat majd problémát, de szüleid esetében ez nem volt igaz.
És a kérdezőnek: nálatok semmi probléma nem lesz, ha mindketten rh pozitívak vagytok! Nem a vércsoport, hanem az rh faktor számít!
Akkor h.lyeséget mondtak az orvosok is de ők ezt állítják.
Az rh összeférhetetlenség miatt nem lehetett több gyerekük.
Ebből, hogy mi igaz vagy mi nem nem tudom.
RH pozitív anyának NINCS RH összeférhetetlensége, értsd már meg!
RH negatív anya RH pozitív magzattal a bajos, de ma már az se mert kap rá injekciót!
Így van4 Ha az anya Rh negatív, az apa pozitív, akkor a baba Rh faktora lehet pozitív. Ha az ilyen anya és a babája keveredik, az anya szervezete ellenanyagot kezd termelni. Ez a későbbi terhességek folyamán régen valóban okozhatott problémákat, még vetéléseket is. De ma már minden szülészeti beavatkozás után az ilyen anya, ha a babája vércsoportja még nem megállapítható vagy kiderül, hogy pozitív, a szülést vagy az egyéb beavatkozást követő 72 órán belül anti-D immunoglobulint kell kapnia. Itt arról olvashatsz, mit tesznek a komplikációk megelőzése érdekében Rh negatívos, többedszer várandós kismamákkal: [link]
Én negatívos vagyok, 4x szültem... a férjem Rh pozitív. 2 gyermekünk örökölte apa Rh faktorát, így az ő megszületésük után kaptam ellenanyagot és a 4. babával való terhesség alatt is, amikor genetikai mintavételen voltam, mert még nem tudták a vércsoportját. A terhességeim alatt jobban odafigyeltek rám, többször nézték a véremben az ellenanyagot.. szerencsére mindegyik terhességem teljesen problémamentes volt.
Kedves kérdező! én már válaszoltam neked, rögtön az első oldalon! téged ez a dolog nem érinthet, mert két Rh pozitív szülőnek nem születhet negatívos babája... (egy kis genetika). Azért, mert az, hogy valaki Rh pozitív azt jelenti, hogy nála a vörösvértestek felszínén jelen van egy bizonyos D-antigén is. Akinek ez hiányzik, az az Rh negatív.. ti nem tudtok olyan gént átadni, hogy ne legyen jelen a majdani babátok vörösvértestein ez az antigén. Itt olvashatsz többet az Rh faktorról: [link]
Tudom, hogy régi kérdés, de ha valaki olvassa:
Két RH+ szülőnek is lehet RH- gyereke!
Furcsa, hogy itt ilyen sokan nem tudták ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!