Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az okozhat valamilyen gondot,...

Az okozhat valamilyen gondot, ha mindkét szülőnek azonos a vércsoportja?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallottam, ha nekem és a páromnak ugyanaz a vércsoportunk, akkor majd kapok valamilyen injekciót, mert valami komplikációkat okozhat. Szerintem ez hüjeség, de tényleg kíváncsi vagyok, van -e benne valami.
2011. júl. 5. 20:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nincs.Ebből még sosem volt baj,ha a két szülő egyforma vércsoportú.De nem is ezzel van baj,hanem az Rh faktorral.Akkor kapnál antianyagot,ha Te Rh- lennél,és a baba Rh+.
2011. júl. 5. 20:17
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

"hülyeség" :)))

Nekünk is ugyanaz a vércsoportunk(0 RH-)De nem kaptunk semmit

Az RH összeférhetetlenségnél van valami gubi,-+,de a pontosat nem tudom,hülyeséget meg nem akarok írni.

2011. júl. 5. 20:17
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem gond!Az RH összeférhetetlenség akkor jelent gondot, ha az anya Rh faktora negatív, az apáé pozitív. Ilyenkor, ha a baba örökli az apa pozitív faktorát, az anya a szülés után kap egy injekciót (Anti- D gammaglobulin). Sőt! Ha terhesség alatt van valami olyan beavatkozás, ahol az anyai és a baba vér keveredhet, szinték jár a szuri (pl. genetikai mintavétel, abortusz), még akkor is, ha nem tudják a pici vércsoportját.

De nálad ez nem áll fenn :)

2011. júl. 5. 20:21
 4/17 anonim ***** válasza:

Ahogy a harmadik szépen, pontosan leírta.

Egyforma vércsoporttól még senkinek nem lett baja.

2011. júl. 5. 20:31
 5/17 A kérdező kommentje:
A páromé és az enyém is A Rh pozitiv. Szóval ha a babáé Rh negativ lesz, akkor kapunk injekciót? Köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 5. 20:50
 6/17 anonim ***** válasza:
24%

Már hogy lenne RH- ha mindketten RH+ vagytok?????

Ne hallgass már a hülyékre!

2011. júl. 5. 21:03
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Így nem lehet más a kicsi vércsoportja, mit ami a tiétek...
2011. júl. 5. 21:04
 8/17 anonim ***** válasza:

De az RH összeférhetetlenség gondokat csak a második terhességnél okoz (általában). De sajnos itt is vannak kivételek.

De attól, hogy egyforma a vércsoportotok, nem lesz semmi baja a picinek.

És a két RH+ értékkel sem lesz semmi baja a babának.

:)

2011. júl. 5. 21:18
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válszt. Nem aggódtam, mert sok évvel ezelőtt sem tudták mi a vércsoport, és akkor is egészségesek voltak. Csak kíváncsi voltam van e valami alapja ennek a mesének, amit nekem mondanak.
2011. júl. 5. 21:31
 10/17 anonim ***** válasza:
28%

Szia.

Sajnos ez a "mese" nagyon is komoly dolog.

Szüleim rá az élő példák.

Anyum O rh pozitív, apum O rh negatív.

Én, mint első gyerek örököltem apum vércsoportját így lettem O rh negatív. De ha anyum vércsoportját öröklöm akkor egyből vérátömlesztésre lett volna szükségem de nem is ez a lényeg.

Nem kapott semmilyen injekciót és semmi gyógyszert erre. A későbbi terhességeit szépen sorban vetélte el. Nem értették, hogy miért. Később kiderült, hogy a vér összeférhetetlenség miatt. ha időben kapott volna gyógyszert akkor lehet megmaradt volna neki. De így volt 3 majdnem 20hetes vetélése.

Én ugyanebben a dalban vagyok. Annyi, hogy én O rh negatív vagyok, párom O rh pozitív. Milyen véletlenek vannak az életbe:S

Nekem is gondok lehetnek majd ha gyereket akarok vállalni.

De nálatok ebből nem lehet probléma mert megegyezik a vércsoportotok.

Sok egészséges babát kívánok nektek.

2011. júl. 5. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!