Az okozhat valamilyen gondot, ha mindkét szülőnek azonos a vércsoportja?
"hülyeség" :)))
Nekünk is ugyanaz a vércsoportunk(0 RH-)De nem kaptunk semmit
Az RH összeférhetetlenségnél van valami gubi,-+,de a pontosat nem tudom,hülyeséget meg nem akarok írni.
Ez nem gond!Az RH összeférhetetlenség akkor jelent gondot, ha az anya Rh faktora negatív, az apáé pozitív. Ilyenkor, ha a baba örökli az apa pozitív faktorát, az anya a szülés után kap egy injekciót (Anti- D gammaglobulin). Sőt! Ha terhesség alatt van valami olyan beavatkozás, ahol az anyai és a baba vér keveredhet, szinték jár a szuri (pl. genetikai mintavétel, abortusz), még akkor is, ha nem tudják a pici vércsoportját.
De nálad ez nem áll fenn :)
Ahogy a harmadik szépen, pontosan leírta.
Egyforma vércsoporttól még senkinek nem lett baja.
Már hogy lenne RH- ha mindketten RH+ vagytok?????
Ne hallgass már a hülyékre!
De az RH összeférhetetlenség gondokat csak a második terhességnél okoz (általában). De sajnos itt is vannak kivételek.
De attól, hogy egyforma a vércsoportotok, nem lesz semmi baja a picinek.
És a két RH+ értékkel sem lesz semmi baja a babának.
:)
Szia.
Sajnos ez a "mese" nagyon is komoly dolog.
Szüleim rá az élő példák.
Anyum O rh pozitív, apum O rh negatív.
Én, mint első gyerek örököltem apum vércsoportját így lettem O rh negatív. De ha anyum vércsoportját öröklöm akkor egyből vérátömlesztésre lett volna szükségem de nem is ez a lényeg.
Nem kapott semmilyen injekciót és semmi gyógyszert erre. A későbbi terhességeit szépen sorban vetélte el. Nem értették, hogy miért. Később kiderült, hogy a vér összeférhetetlenség miatt. ha időben kapott volna gyógyszert akkor lehet megmaradt volna neki. De így volt 3 majdnem 20hetes vetélése.
Én ugyanebben a dalban vagyok. Annyi, hogy én O rh negatív vagyok, párom O rh pozitív. Milyen véletlenek vannak az életbe:S
Nekem is gondok lehetnek majd ha gyereket akarok vállalni.
De nálatok ebből nem lehet probléma mert megegyezik a vércsoportotok.
Sok egészséges babát kívánok nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!