Miért nem szabad magnéziumot szedni a 36. héttől?
Az orvosom nem mondta, hogy ne szedjem, de itt a gyk-n olvastam, hogy nem ajánlják. Elég sokszor keményedik a pocim és ilyenkor a magnézium és a pihenés segít.
37 hetes kismama
Fokozatosan kell elhagyni. Igazán azért lehet már elhagyni, mert a 36. hét után a babád érett, csupán hízik. Ha ilyenkor indul be a szülés, már nem lesz koraszülött. A magnézium pedig a simaizmokat segít ellazítani.. a méh simaizom. Ha beindul a szülés, a túl sok bevitt mg gátolhatja a fájásokat.
A keményedsé ilyen idősen teljesen normális.
Én csak az amnio előtt és után szedtem MG-ot, amúgy alapesteben nem, mivel semmi sem indokolta.
Nekem a dokim a betöltött 38 hétig javasolta.
Nem fogadtam meg a tanácsát 36+5 hétre lett meg a baba,sürgősségi császárral.egészségesen.
Talán jobb lett volna szednem tovább ugyanis nekem extra sokat keményedett a pocim.
Én úgy tudom azért nem szabad, mert ilyenkor már a természetre kell bíznia a dolgot.
Eddig azért kellett szedni, hogy a mg segítsen a méhizmok elernyedésében, de most már épp ellenkezőleg, az izmoknak feszülni kell, hogy felkészülhessenek, gyakorolhassanak a szülésre.
37 hetesen már illő is keményedni, erre már nem szabad szedni semmit. Meddig szeretnéd hordani a babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!