Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesseggel kapcsolatos...

A terhesseggel kapcsolatos tudomanyos allitasokat honnan veszitek?

Figyelt kérdés

Tanultatok, vagy konkretan utanaolvastatok tobb forrasbol, ezert tudjatok, vagy csak hallottatok egyszer innen-onnan es elhiszitek/terjesztitek?

A magyarazat: nekem szakmambol kifolyolag van tudasom a szuleszetrol, nogyogyaszatrol, rengeteg elmeleti, tapasztalati. Mar nem dolgozom benne, de mivel a szivemhez nott, igy ma is igyekszem frissiteni a tudasom, hobbi szinten is naprakesz lenni.

Neha nagyokat pislogok, mert olvasok itt egy-egy olyan megallapitast, aminek kb semmilyen alapja nincs, a valosaghoz nagyon messze all, vagy epp az ellentetje. Ez nem is lenne alapban baj, hiszen nem kell ehhez ertenie mindenkinek, viszont azt nem tartom jonak, amikor valaki hatarozottan terjeszti a valotlant es mintegy tenykent kozli. Latszik, hogy abszolut nem ert hozza, utana sem olvasott, orvost sem kerdezett meg rola soha, csak o elhiszi es elhiteti masokkal is. Komolyan, en ugy erzem, hogy ez mar bun. Tevedni emberi dolog, de terjeszteni azt, amihez nem ertunk mar-mar bun.

A kerdes:

te teszel itt kozze olyan allitast, aminek az igazsagtartalmarol, valodisagarol sohasem gyozodtel meg, csak bizonytalan forrasbol hallottad, esetleg sajat magad kovetkeztetted ki?

Vagy csak olyan dolgot mersz terjeszteni, amirol tudod is, hogy megallja a helyet?

Pelda: nem olyan reg egy kismama hatarozottan allitotta egy masik kismamanak, hogy az o mehe 12 hetesen mar koldokmagassagban volt, nyomatekosan hozzatette, hogy ez a normalis, a masik menjen el orvoshoz, ha meg 12 hetesen nincs ott, mert valami gond van.

Vagy: sokan allitjak, hogy 20-30-as hetekben vegzett ultrahang alapjan at lehet datumozni egy terhesseget, de pont ennyien allitjak azt is, hogy a korai (12-14. hetig elvegzett) ultrahangok abszolut nem tudnak valos informaciot adni a terhesseg korarol. Sot, sokan allitjak, hogy az o babajuk mar 10 hetesen is nagyobb volt, mint az atlag, mert gyorsabban nott es a vilag minden kincseert sem hiszik el, hogy a terhessegi kor volt tobb, mint gondoltak.

De nagyon-nagyon sokszor latom, hogy vizsgalati eredmenyekrol is allitanak nehanyan abszolut valotlan dolgokat, ezzel (remelhetoleg csak rovid ideig tarto) remuletbe taszitjak az adott kismamat.

Miert jo ez?

2011. júl. 4. 21:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én sem értem, miért csinálják. Én más témakörben "vagyok otthon", de ott is kaptam már annyit, hogy csak lestem.

Egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaival foglalkozom, és szoktam válaszolni tgyás-gyed-táppénz kérdésekre, mert nagyon bosszantó, hogy mennyire kiszolgáltatottak a kismamák, mennyire nincsenek képben, és sajnos mindent elhisznek, csak azért, mert "az oep-ben mondták".

Ezért igyekszem mindent leírni, de kaptam már olyan ostoba válaszokat, pl. gyed alatt szülsz, akkor a gyed lesz az alapja; menj vissza dolgozni egy évre, mert ha nem, akkor csak gyest kapsz; jár a gyed, mert megvan a 365 nap - ja, hogy munkaviszonyod nincs? nem baj, az nem feltétel, ha tgyás járt, akkor a gyed is fog:S - és társaik.

És ez még nem is a legnagyobb butaság, amit olvastam itt:(

2011. júl. 5. 09:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia! Igen, sok "okos" ember megfordul itt...én már gondolkodtam ezen, mivel volt pár eset, hogy vitába keveredtem egyesekkel vagy a bunkó válaszuk miatt egy kétségbeesett kérdezőnek, vagy pedig az miatt, hogy le mernek írni óriási marhaságokat, mert ugye név nélkül úgy gondolják sokan, hogy úgysem tudják, hogy kik ők, tehát bármit mondhatnak...így nem gondolnak bele a válaszaik esetleges következményeibe! Én nagyon sokat olvasok szakirodalmat ezekről a dolgokról, valamint van tapasztalatom is egyes kérdésekkel kapcsolatban, illetve majd a későbbiekben pszichológiai jellegű munkát szeretnék végezni, szóval én inkább a lelki eredetű problémákkal foglalkozom itt is...DE én soha nem mondok semmit biztosra, hisz nincs doktori diplomám (még :)), szóval a lényeg, hogy nem ejtenék ki soha olyasmit a számon amiben nem vagyok biztos, és nagyon sajnálom, hogy sok ember még is megteszi...de hát ez ellen sajnos nincs mit tenni, mivel egyes személyek okosabbak az orvosoknál. Meg kell tanulni kiszűrni az ilyen válaszokat...bár én pl komoly egészségügyi kérdést soha nem is tennék fel itt...de ez van! Üdv
2011. júl. 5. 10:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha valaki csak azzal tudja a mindennapjait izgalmasabbá tenni, hogy minősíthetetlen stílusban beleköt másokba, csak és kizárólag azt keresi, hogy miben bizonygathatja (hiteltelenül), hogy ő aztán a legokosabb, legtökéletesebb történés ebben a világban, az nem érdemel figyelmet, maximum egy kis szánalmat.
2011. júl. 5. 18:51
 14/15 A kérdező kommentje:
Koszonom, megfogadom a tanacsod es irtam a moderatoroknak, hogy toroljek a holgyhoz irodott ket kommentemet is. Abszolut szeretnek a targynal maradni, de ugy latom, hogy ez nem fog menni az osszes vele kapcsolatos komment torlese nelkul. :-)
2011. júl. 5. 18:59
 15/15 anonim ***** válasza:
:D
2011. júl. 5. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!