Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki volt a mérvadó a névválaszt...

Ki volt a mérvadó a névválasztás során?

Figyelt kérdés
Tehát nem volt ebből vita, hogy mi legyen a gyerek neve, vagy esetleg ami az anyukának tetszetős név volt, az apukának nem, és fordítva, ott ki döntött, hogyan egyeztetek meg???
2011. júl. 4. 08:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mi nem tudtunk megegyezni a kislányunk nevében. Mindkettőnknek tetszett a másik által favorizált név, de valahogy mégis ragaszkodtunk ahhoz, amelyik nekünk tetszik. 37 hetesen viccesen mondtam apának, hogy a szülőszobán úgyis engem kérdeznek meg. A kisfiunkat is megkérdeztük neki melyik név tetszik, Ő az én nevemet mondta. Mivel szülésig nem tudtunk dönteni, ezért az én favoritomat diktáltam be. Párom megbékélt, és már örül, hogy különleges, ritka nevet kapott a lányzó.
2011. júl. 4. 14:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Szempontok:

1. egyikünk családjában se legyen még ez a név

2. egyszerű, könnyen megjegyezhető legyen

3. ne legyen divatnév, ne legyen átvett iszonyat kinéző magyarosított idegen név

4. ne legyen gyakori név (sajnos látom egyre gyakoribb az utóbbi egy másfél évben)

5. tetsszen mindkettőnknek

6. dallamos legyen a vezetéknévhez

7. E betűvel kezdődjön a lánynév, az én családomban ez hagyomány, de nem volt annyira fontos (aztán mégis az lett)

Lánynevünk villámgyorsan megvolt.

Fiúnéven nekem konkrét elképzelésem volt a férjem utálta. Én meg az övét. :) Így nem is egyeztünk meg.

De lányt akartunk, lányunk lett. :D A kicsi pedig 14 hónaposan már tudta a nevét...

2011. júl. 4. 15:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem kompromisszumot kell kötni. Nekem egyébként a magyar nevek tetszenek a legjobban. Szépek, és a fiúnevek nagyon férfiasak. Ha kisfiam lesz, Leventének szeretném hívni. Szerintem annál szebb név nincsen.
2013. okt. 2. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!