Ha pihennem kéne (ágynyugalom), de nem lehet, akkor abból nagy baj lehet?
Tegnap voltam a dokinál, 31. hetet töltöm pénteken, megnézte a méhszájat, és a méhnyak 1 ujjnyira meg van rövidülve, szerencsére a méhszáj zárt (1000 az értéke). de azt mondta, hogy feküdjek sokat,mert ez 31. héthez képest túl rövid méhnyak, meg több magnéziumot is rendelt, mert keményedik is a hasam rendesen. azt mondta, ha nem múlik, akkor még a kórházba is érdemes lenne befeküdni. a gond, hogy van egy 2,5 éves kislányom, aki mellett pihenni nem nagyon lehet, plusz a házimunka. nincs segítség senki. a férjem úgy tűnik nem értette meg, hogy mi van, ugyanúgy csinálja flegmán a plsuzmelót nekem, ma reggel már beolastam neki, hoy talán ha nem jutott volna el az üzenet, akkor megismétlem. ....
de még ha ne is így lenen, a kislányommal nek ülhetünk egész nap idebenn?.....be vagyok tojva őszintén szólva.
ugyanez a szitu, csak még a legelején vagyok.
februárban volt egy vetélésem, májusban lettem terhes megint. gyógyszert szedek, de a 6. héten ismét véreztem, így a dokim szigorú ágynyugalomra ítélt, ill. nem lehet(ne) sétálni, lépcsőzni, házasélet nuku.
ebből kb. annyit tudtam megvalósítani, hogy nincs sex, és nem lépcsőzök. feküdni akkor tudok, amikor alszok, meg amikor a fiam (2,5 éves) du. alszik.
sétálni, játszótérre muszáj menni. a férjem dolgozik, segítségem semmi nincs. iszonyatosan nehéz így.
júliusba megyek a 12 hetes UH-ra, nem voltam 5 hete, akkor derül ki, hogy minden rendben van e, de nnagyon izgulok..
remélem a Te babád is kitart, és minden rendben lesz.
egyébként az én férjem sem érti meg, hogy pihennem kell, mikor itthon van se segít sokat, úgyhogy teljesen átérzem.
Első vagyok. Anyósod nem tudna elmenni hozzátok? Pár hétig, ha más lehetőség nincs.
Nekem is 200 km-re lakik anyukám, amikor terhes voltam a második fiammmal, volt róla szó, hogy lehet feküdnöm kell a végén. Hál'Istennek végül nem volt rá szükség, de mi is csak így tudtuk volna megoldani.
Más ötletem sajnos nincs. Tudom, milyen nehéz.
Sziasztok! 3 gyereket szültem és volt egy középidős vetélésem. Sok tapasztalatom van ezen a téren. Az első két babám olyan orvosnál jött világra, aki szerette kitölteni a kórházi ágyakat kismamákkal, hiszen pénz jár neki utána. Annyit ijesztgetett, hogy az első babám 34 hétre született, makk egészségesen 2320 gr-al. 9 nap kórház után otthon voltunk, most a vasszöget is megeszi és 9 éves. Viszont a második babával 7 évet vártam, mert annyira féltem az ujabb várandóságtól. Viszont nem hagytam magam ijesztgetni. Nem is volt gond, 39 hétre jött 3400 gr-al. Ezután jött a vetélés, erről most nem írnék. Az ágyacskában ott pihen a 7 hetes kisfiam. Ő már másik orvosnál született. A természetesség híve ez a doki. Sosem emlegette a kórházat, bíztatott, pedig már a 24. hétenn 2100 volt a méhszájam. Le volt rövidülve a méhnyak és nyitva is volt. Ennek ellenére csak annyit kért, hogy a 13 kg-os fiamat ne emelgessem, de a szex, házimunka és bármi más, mehet tovább. Fekvésről szó sem volt. Nem kíméltem magam, annyit rohangásztam takarítottam, hogy a lábam olyan volt mint a ház a víztől, de nekem így volt jó. És láss csodát a kisfiam a 41. héten jött napvilágra 4910 gr-al és 60 cm-el. A szülésnél bele sem avatkozott, csak jelen volt és csodálatos emlék maradt.
Bízzatok magatokban, a természetben és a babában! Nem azt mondom ezzel, hogy ne tartsátok be az orvos kérését, mert ehhez nekem jogom nincs és a felelőség sem az enyém, de ha lelkileg rendben vagy és nem stresszelsz, akkor sokkal jobban bírod testileg is a várandóságot!
Kitartást kívánok és egy egészséges babát nektek!
3 gyerekes anyuka
Ugyanígy jártam a 31 héten, nekem mondjuk nincs gyerekem. A magnézium maximális adagja sem segített, mert hiába feküdtem egész nap, csak wc-re mentem ki, így is megvolt a napi 10 keményedés, ami dokim szerint a felső határa a normálisnak. A 33 heti kontrollon elmondtam, hogy a mg nem segített, azóta Cordaflex tablettát szedek és a keményedések megszűntek fél nap alatt, az azóta eltelt 4 hétben összesen nem volt 10 keményedésem. Így nem kell feküdnöm...
(Anyósom is ezt szedte, amikor ugyanez volt a panasza, miközben a párommal volt terhes és neki is használt :)))
hát köszi a bíztatást, de én azért aggódom.
egyedül abbban reménykedem, hogy az első szülésnél nagyon lassan tágultam, végül 20 óra vajúdás után oxitocinra került sor. szóval hogy a méhszáj azért tartja magát , amíg kell, ha a méhnyak már rövid is.
amúgy a dokim nem az a fajta, aki pénzéhes lenne, van neki annyi magánpáciense, hogy igazán nem szorul rá, inkább nagyon is lelkiismeretesnek mondanám. nem erőltette a kórházat, csak mondta hogy ha úgy van, akkor akár a kórház is indokolt lehet. amúgy 2 hét múlva megyek megint, akkor megint megnézi, mi a helyzet.
ez a cordaflex, ez gondolom receptre van? nekem is azt mondta hogy napi 10 keményedés a maximum.
már csak azt nem értem, hogy megnéztem, és tök másra való a cordaflex?...
"A készítmény hatóanyaga a nifedipin a dihidropiridin csoportba tartozó kalcium-antagonista.
Értágító, a szív oxigén ellátását javító hatása révén alkalmas angina pektorisz roham (mellkasi szorító fájdalom) megelőzésére, valamint hipertóniás sürgősségi állapot (életveszélyesen magas vérnyomás) kezelésére."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!