Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32 hetesen ilyen eredményem...

32 hetesen ilyen eredményem lett. Van okom aggódni?

Figyelt kérdés

BPD:82mm

AC:287mm

2040gr a magzat, és sok a magzat viz. Rendellenesség nincsen. Két hét múlva vissza kell mennem uh-ra. Amúgy minden rendben van a dokim szerint. Nagy a pocim is a magzat viz miatt. Szülést ez befolyásolja? Aggódóm, első babánkat várom. Amúgy mozog szépen.

2011. jún. 30. 10:45
 1/7 A kérdező kommentje:
Ami a kérdésem lenne, hogy a sok magzat viz miatt kellene e aggódnom hogy kora szülött lesz vagy ilyesmi?
2011. jún. 30. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj!

Lányomnak hasonló adatai voltak, őt 1800 grammra becsülték (40 hét 3 napra született 3330 grammal).

Magzatvíz mindig sok volt? Mert a mennyisége változhat folyamatosan.

Sógornőmnek is viszonylag sok volt végig, neki is hatalmas pocija volt. Egy egészséges kisfia született (3400 grammal) a 38. héten.

2011. jún. 30. 10:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem, eddig mindig átlagos volt a magzatviz. Tegnap mondták először hogy az átlagosnál lényegesen több. Köszi a választ.
2011. jún. 30. 11:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem kissé több volt a magzatvíz. Ezt egy uh-ból nem lehet tényként megállapítani, mert ha a baba épp akkor nyel vizet, akkor lehet kevesebb, ha ürít, akkor meg több. Ha 2-3 uh-n többet látnak, akkor valóban lehet több. Azért ha jelentősen több, akkor én a biztonság kedvéért végeztetnék egy vérvizsgálattal letudható quartett-tesztet, amely 4 betegségre szűr kb. 85-90%-os bizonyossággal és arányszámot állapít meg, hogy van-e gond. Ne érts félre nem riogatni akarlak, de ha mindig és lényegesen több a magzatvíz, akkor érdemes utánajárni. Mondjuk nekem anno azt mondta a doki, hogy az esetek nagy részében ez van, de semmi alapja nincs, hogy miért több (vagy kevesebb). Én csak a saját megnyugtatásunkra végeztettem el ezt a vizsgálatot. Egészséges 3 éves kislányom van. :)
2011. jún. 30. 13:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Még csak most mondták hogy több, két hét múlva megyek ismét, majd akkor meglátjuk mennyi.
2011. jún. 30. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:

kicsit OFF

Kedves utolsó! Lehet hogy elkerülte a figyelmedet, de a kérdező már a 32. hétben van! A négyes tesztet a második trimeszterben végzik kb 14-16. héten, éppen azért hogy ha neadjisten felmerül vmilyen betegség gyanúja, akkor még legyen lehetőség a terhesség késői megszakítására.

2011. jún. 30. 14:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Láttam, hogy 32 hetes a kérdező. Nem tudom, hogy ebben a korban végzik-e még ez igaz. De hogy nem 14-16 hétig végzik az bizonyos, mert én januárban végeztettem el és májusban szültem, bőven 20. hét fölött jártam már.
2011. jún. 30. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!