Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire lesz szükség az újszülött...

Mire lesz szükség az újszülött baba ápolásához?

Figyelt kérdés
Néhány hét múlva megérkezik a kisfiunk. A babaápoláshoz szükséges cuccokat még nem vettem meg. Elég tanácstalan vagyok. Az egyértelmű, hogy kell pelus, popsitörlő és popsikrém. Valamilyen fürdető, babaolaj. De mi az amit a gyógyszertárból érdemes beszerezni? Mi kell még ezeken kívül?
2011. jún. 29. 10:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az elején érdemes minden babaápolási cuccot a patikából beszerezni, nem csak azért, mert lényegesen olcsóbb, hanem mert azzal biztosan nem ártasz a kisbabád bőrének. A leendő gyermekorvosod fog kiírni pár dolgot, de szólhatsz a védőnődnek is, hogy írassa ki, hogy mire megérkezik a babóca, legyen otthon a legszükségesebbekből. Kell tehát:

- gyógyszertári fürdetőkrém

- gyógyszertári popsikrém (esetleg sudocrem, de az nagyon drága)

- lázcsillapító kúp (csak vényre kapható)

- steril vatta és alkohol, hintőpor (patikai) a köldökcsonk ápolására

- D és K vitamin (szintén csak orvos írhatja fel)

- olaj helyett jó a szintén gyógyszertári "tearin" krém fürdetés utánra, hogy ne száradjon ki a bőre

Hirtelen ennyi jut eszembe, ezek a legfontosabbak.

A "márkás" babaápolási cuccokkal ráérsz jóval később kísérletezni, mi is megjártuk egy-kettővel.

Sok boldogságot!

16 hós Kisfiú anyukája

2011. jún. 29. 10:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A gyerekorvos mennyivel előbb írja ki ezeket a dolgokat? Vagy csak a szülés után a baba nevére?
2011. jún. 29. 10:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha már választottál gyermekorvost, akkor el kell menni hozzá és ő fel fog mindent receptre írni, nem érdemes megvárni, hogy a kórházban a gyermekorvos írja fel, mert jobb előre kiváltani a cuccokat

Amit mindenképpen érdemes megvenni:

-fürdetőkrém, gyógyszertári napraforgóolaj-E vitaminos(bőrápoláshoz), alkohol(köldökcsonk tisztítására), fültisztító pálcika,steril vatta, Sudocrem(nagyon jó, ha kimentek a napra), lázcsillapító kúp(a vitaminokat, K és A a gyermekorvossal fel kell íratni)

-ami nekünk még nagyon jól jött: orrszívó(a miénk porszívóra csatlakoztatható, nagyon sokat használjuk), mellszívó(érdemes kölcsönkérni, vagy kölcsönözni), textilpelusok, elektromos lázmérő...uh, igen, ezek már nem a gyógyszertárból, de azért jól jöhetnek

minden jót kívánok a kisbabádhoz! :D 8hós kisfiú anyukája

2011. jún. 29. 10:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ó, közben már látom más is válaszolt, méghozzá sokkal összeszedettebben, mint én! :)

Az orvos vagy a te nevedre írja ki és a taj számod első számára 1-est(vagy vmi ilyesmit) ír, nálunk egy másik gyermek nevét írta rá. Én már 8. hónap elején kiírattam!

2011. jún. 29. 10:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Igen, érdemes előre kiíratni, a babád nevével és lakcímével:), ilyenkor elég a saját taj-kártya számod ráírni (csak elé kell írni egy 8-ast), amíg a pici nem kap sajátot.

Fülpiszkálóval kapcsolatban: a köldökcsont ápolására a simát vedd, ne a "babás bucit", mert azzal nem tudsz alányúlni a csonknak.

És valóban: mellszívó és orrszívó (porszívós!!) a legfontosabbak. Neked a kórházba jól jöhet egy bimbóvédő (mert bizony kisebesedik, és szoptatni kell)

2011. jún. 29. 10:43
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Annyira tanácstalannak érzem magam, hogy fogom ezt csinálni. Első baba és nem is nagyon volt alkalmam még újszülöttekkel foglalkozni.

Most minden olyan kusza, remélem kialakul majd.

7/12 anonim ***** válasza:
Látom, versenyben válaszolunk a másik kedves anyatársammal.:D
 8/12 A kérdező kommentje:
Fültisztítóból is van steril a gyógyszertárban?
2011. jún. 29. 10:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Nyugi, minden rendben lesz, hidd el, jön majd minden magától! Minden baba más, ezért nem is lehet előre felkészülni, de talán nem is kell. Pár hét alatt belejössz, gondolj arra, hogy nem csak Neked, Neki is szokni kell a megváltozott helyzetet.:) Nem kell a tökéletességre törekedni, az ösztöneid segíteni fognak! Ezen kívül pedig remélhetőleg a férjed, az édesanyád/anyósod, védőnőd, gyermekorvosod, barátnőd, és akár mi itt a fórumon!:) Kérdezz majd bátran, és menni fog!
2011. jún. 29. 10:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia Másik anyuka! Te azért tapasztaltabb vagy, mint én! :) Szóval tisztellek és nem versenyzek! :))))

Neked pedig kedves kismama annyit üzennék, hogy csak bízz az ösztöneidben! Én is eléggé sokat agyaltam azon, mi hogy lesz, mindenki minden tanácsot próbált rámtukmálni. És már annyira össze voltam zavarodva, hogy mit hogyan kell majd, hogy rosszabbul éreztem magam, mint a "tanácsadások" előtt. Végül kiválasztottam egyvalakit, akinek minden esetben hallgattam a tanácsaira(nekem a barátnőm az, akinek 4 gyereke van, de lehet ez a védőnő, rokon, barát, a lényeg hogy megbízz benne) és aztán az ő tapasztalatait használva kikísérleteztem mindig, mi a legjobb nekem és a kisbabámnak!!! Például a fürdetésnél, vagy szoptatásnál. De azt tudnod kell, hogy nem minden fog egyszerre a nyakadba szakadni. Szülés után napról napra tapasztalod majd meg, mit hogyan kell és pár hét alatt olyan rutinos leszel, hogy csuda! Egyvalamit viszont tegyél meg mindenképpen! Engedd a családnak, barátoknak, hogy segítsenek! Főzzenek, takarítsanak, amikor úgy érzed, szükséged van rájuk! Nekem nincsenek szüleim, de a barátnőm minden nap átjött segíteni( a babámnak semmi baja nem lett)!!! És iszonyat sokat számított, hogy hozott kaját, meg segített mindenben!

A tökéletes anya nem attól az, hogy mindent mindig tökéletesen megcsinál elsőre, hanem attól, hogy a gyermekének a legjobbat akarja(és ehhez hozzátartozik az is, hogyha kipihent vagy, többet tudsz foglalkozni vele)!

:)

2011. jún. 29. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!