Mi a velemenyetek az abortuszrol?
17/F! Te papnak készülsz?? Már figyelem egy ideje a hozzászólásaidat, abnormális az egész...
az abortuszról véleményem szerint ez a szükséges rossz, elitélendő, de vannak esetek, amikor mindenképpen meg kell tenni.
ha fiatal, vagy ha a magzat beteg igenis támogatom, hiszen a gyerkenek se lenne jó ha nem tudnák miből eltartani, mert az anyja az érettségiig se jut el.. nem hiszem hogy egy takarítói állásból olyan jól el tudnának élni.. mert lássuk be, megfelelő iskolázottság nélkül nem lehet munkát kapni amiből mindent meg tudsz adni egy gyereknek.
a másik, ha a gyerek betegen születik... csak gondoljatok bele, down kóros vagy bármi... örök életre lenne egy 4 éves gyereke az anyának, aki soha nem nőne fel szellemileg. egyikőjüknek sem jó, mi van ha a szülei meghalnak? valami intézetbe kerül, nem érti mi történik körülötte, nem tudja ellátni, eltartani magát.
Mellette vagyok.
Az abortuszt általában akkor csinálják,ha szükség van rá.
Tehát ha az anya gyerek, a gyerek fogyatékosként várható, vagy más probléma.
Én ezt nem "olyan" ölésnek tartom.
Én azt tartom ölésnek, ha fiatalok szülnek gyereket egy szar családba, vagy ha láb-kéz-fej-kar nélkül szülik a gyereket, pedig kiszűrték.
16.05 ös
Örülök ha teccenek a hsz-eim. ^_~
Igyekszem továbbra is olyat írni ami hasznos. és nem a többi válaszadónak akarok megfelelni ien téren hanem a kérdezőnek akarok segíteni.
További szépnapot. és figyelgess még 1 kicsit. (:
Szukseges rossz.
Az anyanak joga van donteni a sajat eleterol. Sok 'balesetbol' eredo terhesseg van. Pont jo az a szabalyozas, h 12. hetig donthet. Nem is tul koran, nem is tul kesob. At tudja gondolni, ugyanakkor kevesbe van tudomanyos alapja annak, hogy a magzat az elso pillanattol kezde erzo leny... Nincs is meg agya...
Mensi óta biológiailag alkalmasak vagyunk anyává válni. Ha becsúszik a baba, és valaki elveteti, az önzőség. Ahol nincs szeretet, csak önszeretet.
Betegség esetén másképp fogom fel.
Nem tudom ki írta azt, hogy 20 év alatt kötelezővé tenné, de szerintem nagyon beteg gondolat. 2 jó ellenpéldát tudnék mondani, egyik anyukám kolléganője, másik volt gimis osztálytársa. Mindketten felelőtlenül nem védekeztek, pocakosan érettségiztek, és bár nem kis szülői segítséggel az egyik tanár, a másik meteorológus lett. Azóta is boldog házasságban élnek, diploma után jött a kistesó. Nem hiszem, hogy bármikor is úgy érezték volna, hogy rosszul döntöttek.
Személy szerint én gyilkosságnak tartom az abortuszt, kivéve ha egészségi okai vannak. Nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy megöltem egy másik embert.
17:34-es vagyok.
Szerintem aki úgy érzi, hogy nem tudja vállalni a babát (fiatal kora vagy anyagi helyzete miatt) jobb lenne ha az abortusz helyett az örökbe adást választaná. Érdekes, ez a lehetőség fel sem szokott merülni a megesett lányok fejében.Pedig ezerszer jobb megoldás, mint megölni egy ártatlan babát. Ő nem tehet róla, hogy a szülei nem védekeztek, vagy hogy kiszakadt az óvszer. És legalább olyan családba kerül, ahol igazán vágynak egy gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!