Igaz hogy az Elevit magzatvédő vitamintól túl nagyra nőnek a babák?
Még nem szültem, tehát nem tudom, hogy mekkora lesz a baba, de a dokim azt mondta, hogy végig szedjem, hát szedem. A védőnőm is azt mondta, h ez hülyeség, nem lesz ettől nagyobb a gyerek.
Egyébként szerintem sokkal fontosabb, hogy ne legyen nyitott gerince, ezért fontos szedni.
Ez a tévhit már régen megdőlt,volt egy idő amikor a sajtó is és az orvosok is sőt még a védőnők is ezzel voltak elfoglalva folyton,annyira felkapott téma lett.
Személyes tapasztalat:
Első babámnál már a tervezéskor elkezdtem szedni,heti 2-3 alkalommal szedtem be. A 4. hónapban jött őssze a baba, az első 12 hétben minden másnap szedtem,utána pedig heti 1-3 alkalommal.
Nekem jó nagy étvágyat csinált,és ettem is elég sokat (híztam is elég sokat),és székrekedésem is lett tőle.
De a kislányom 2860 grammal született makk egészségesen!
Egyénfüggő.
Látod Kedves Kérdező, itt is a társaság egyik csoportja azt mondja attól lett nagy babája, a másik csoport szerint nem így van.
Én garvidát szedtem a 24. hétig, orvosi javaslatra álltam le róla. Én inkább neki hiszek, mint a gyk-ra alapozzak. Helyette kaptam d3 vitamint, hetente 3-at kell szednem belőle.
Ha újra kezdhetném nem szedném, inkább a zöldségeket enném, mint a bogyókat.
Én vagyok az élő példa hogy ez hülyeség..
Az első baba 2990 grammal született a 39+6hétre..
A második 3160 grammal született a 38+0 hétre..
Mindkettőnél végig szedtem az Elevitet ,a másodiknál még cukros is voltam mégsem lettek óriás bébik...
Most várom a harmadikat és most is végig szedni fogom...
Hát nem is tudom. A nézetem a következő: adott egy elevites 3000g súlyú baba, és adott egy elevit nélküli 2600g súlyú baba. Mit választanál? Jó igaz a négy kilós babák szembetúnők, de inkább a több mint a kevesebb nem? :)
Egyébként azt hallottam hogy Amerikában például ha a kismama nem szedi ezt a készítményt azt orvosi műhibaként kezelik. Ezt pl. a védődőm mondta, mert hozzá én is ezzel a kérdéssel fordultam.
06-27 15:46 vagyok!
Megint szült most hétfőn egy másik ismerősünk épp össze futottunk az egyik látogatójával és ő mondta hogy Elevitet szedett a csaj és 4 és fél kilós 60 centis kisfiút hozott a világra!Császárral(ember legyen a talpán aki természetes úton szül ekkora babát)szült!
Szóval nem értem miért hülyeség mint ahogy írják itt egy páran!Valószínűleg (sokkal) kevesebb azoknak a száma akiknél az Elevit miatt nagyobb a baba de ettől nem hülyeség...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!