Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon megfáztam és az orvos...

Nagyon megfáztam és az orvos maripen extrát írt fel. Árthat a babának?

Figyelt kérdés
18 hetes kismama vagyok. Köhögök, berekedtem, az orrom eldugulva. A doki azt mondta mindenképp szedjem be a két doboz maripen extrát, a babának nem lesz baja tőle (a nőgyógyászomat is megkérdeztem, ugyanazt mondta). De én mégis aggódok. Lázam nincs, csak három napja volt 37,5. Azóta normál. Az orrom sokszor bedugul, Novorin 0,1-es orrcseppet használok reggel és este. Mi a véleményetek?
2008. febr. 24. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a doki azt mondta, mindkettő ráadásul, akkor ne izgulj. Ha annyira izgulsz, akkor meg ne szedd be, és bízz jobban a dokidban.

Amúgy én is most estem át másodszor a megfázáson, és nem szedtem semmit, forró tea, két pulcsi, két takaró és izzads három napig.

A novorint nem szabad használni terhesen, de én sem bírtam már és néha csöpögtettem, de amúgy a tengerisós orrsprét használom.

A babának nem lesz baja, csak a láz nem jó neki.

2008. febr. 24. 20:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Higgy a dokiknak. Ők többet tudnak mint mi! De ha ez megnyugata elmondom mit hallottam nemrég. Van egy uncsim aki védőnő, és most volt egy továbbképzésen ahol Dr. Czeizel endre tartott előadást. direkt megkérdezték tőle mi a véleménye a terheség alatt gyógyszerszedésről, ha beteg a kismama. erre ő azt mondta, hogy mindent szedhet. Amit a doki felír. Azok a gyógyszerek amik ártanak azok már rég be vannak tiltva. tudod vannak nagyon ritka, esetenként nem is bizonyítható dolgok, problémák a szűlések körül, a kismama ráfogja a gyógyszerszedésre, és mi a legegyszerűbb a gyógyszergyártóknak???? Kivédik magukat azzal, hogy mindenre ráírják Kivétel és szelektálás nélkül, hogy terheseknek nem ajánlott!! Szóval nyugi, ez csak egy védekezés! A doki tudja mi a jó, de remélem azért sikerült némileg megnyugtatni!

Próbálj izzadókúrát csinálni. Mentatea+ kamilla+hársfa. Megpróbálhatod a forralt bort is egy izzadással kombinálva!!!

gyógyuljatok meg és ne legyen bajotok! :)

23 hetes kismama

2008. febr. 24. 21:04
 3/3 A kérdező kommentje:
Teljesen megnyugodtam. Nagyon köszönöm a részletes válaszokat. További szép napot.
2008. febr. 25. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!