Spinális érzéstelenítésről tapasztalatok?
A szemem miatt császárral fogok szülni, nagyon félek a spinális érzéstelenítéstől. Mit lehet érezni? Nagyon fáj, amikor beadják? Rosszul vagyok a gondolattól, hogy tűt szúrnak a hátamba. Tudom, mi ez a természetes szülés fájdalmaihoz képest, de akkor is félek.
36+3 hetes kismama
Szia!
Kórházfüggő, hogy mikor kapod meg a babát. Én a Máv-ban szültem (Bp.-en) és ott csak másnap adják oda.
Ahogy írtad kb. 5-6 óra és érzel, én mozogni tudtam végig persze csak épphogy szóval pl. felállni, felülni nem tudtam volna de mozgani tudtam a lábam.
Nekem "rendes" szülésnek indult elég komoly fájásaim voltak amikor megkaptam, én szinte észre se vettem. Viszont volt egy korábbi ortopédiai műtétem amihez szintén ilyet kaptam de akkor se volt valami fájdalmas.
Üdv mindenkinek!
Spinális anesztézia. 3hete volt egy térd műtétem. Rengeteg helyen utána néztem a spinális anesztéziának, mivel tudtam, hogy ezt fogom kapni. Nagyon féltem már a gondolattól is, hogy mi lesz, mivel én azt is hallottam, hogy egy rossz mozdulat, és többet nem kell talpra állnom. Sokat olvastam róla, sok ember véleményét kikértem, mindenki mást mondott. Most már van saját véleményem is. Műtét előtt kb 5 perccel megkaptam. Lemosták a hátamat lidokainnal, többször is, majd az egyik anesztes előttem állt, és fogta a vállaimat, nehogy megmozduljak. A másik a hátam mögött állt, és mondta, hogy most nem mozdulhatok. Bele szúrta a hátamba az injekciós tűt, ami nem fájt a lidokain miatt. Egy kevés agyvizet levettek a gerinc csatornából, majd a gyógyszert bele fecskendezték. Azonnal le kellett feküdnöm, majd 6 órán keresztül nem mozdulhattam meg. Nagyon fontos, hogy a fejet nem szabad megmozdítani.Műtét után másnap kiengedtek a kórházból, és OTT elkövettem egy hatalmas hibát. Megfeledkeztem magamról, és pakolás közben lehajoltam. Ez volt a nagy hiba. 3 perc eltelte után, migrénes fejgörcsöm lett, ami nem össze keverendő a fejfájással. CSak fekvő pozícióban viselhető el, ahogy feláll az ember, elviselhetetlen fejgörcse lesz, próbáltam vele sétálni, de hamarosan hánytam, és azt pedig ájulás kísérte. Nem lehet vele megmaradni, csak ha fekszik az ember. Mindez egy hétig tartott. Egy hét után tudtam úgy felkelni, hogy nem kellett attól rettegnem, hogy mikor kap ismét el a fejgörcs. Nem kívánom senkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!