Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülés utáni kencéket/fertőt...

A szülés utáni kencéket/fertőtlenítőket meg lehet vajon egészségpénztári kártyára?

Figyelt kérdés

A hypermangán, dermoforin, orbáncfűolaj, és a garmastran-ra gondolok.

32 hetes vagyok és mostanában rémálmaim vannak a kora szülésről, szeretném legalább a elkezdeni a csomagom összekészítését.

2011. jún. 23. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezek mire is kellenek?? Mert ezek szerint én rosszul szültem,mert egyiket sem használtam.:-))
2011. jún. 23. 14:23
 2/6 anonim ***** válasza:

??? ennyi minden, de mire, Ok, a Garm,astant még értem, de a többi szükségtelen.. bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de szerintem még ha kártyára is vennéd, csak fölösleges pénzkidobás. 4 gyereket szültem, ezek közül egyiket se használtam és nem azért, mert igénytelen lennék. gondolom, a Neomagnolt fertőtlenítésre (mell?) használnád. Arra bőven elég a tiszta víz, fölösleges fertőtleníteni, mert csak kiszárad és kireped.

A másik kettőről meg fogalmam nincs mire is való :)

2011. jún. 23. 14:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Én még nem szültem. Ezek a listán voltak.

Akkor még is mik kellenek?

2011. jún. 23. 14:37
 4/6 A kérdező kommentje:
A hypermangánt mindenhol írják, "rózsaszínre kell hígítani és gát lemosást végezni".
2011. jún. 23. 14:38
 5/6 anonim ***** válasza:

A gát lemosására legjobba a tiszta víz! Naponta úgyis többször (általában minden szoptatás után, mert a szopi közben erősebb a tisztulás) elmész majd zuhanyozni, így a gátat is lemosod majd. A hipermangán csak sz6árítaná, ami fölösleges.

A Garmastant a bimbó érzékenységének, esetleges kirepedésének kezelésére szokták használni. Erre pedig legjobb néhány csepp anyatejet szétkenni szopi után a bimbón és hagyni, hogy rászáradjon.

A védőnő adta a listát? sajnos azokon a listákon tapasztalatom szerint rengeteg fölösleges dolog van felsorolva, amit az először szülő anyukák meg is vesznek... jó pénzkidobás :) 2. voltam

2011. jún. 23. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Hipermangán: én a gátsebemet mosogattam vele, 3 nap alatt teljesen rendbejött.

Garmastan: bimbóvédő krém, a Felicitas csomagban volt ilyen (2008, 2009-ről beszélek), így azt nem kellett venni, de alap esetben szerintem a sima neogranormon is jó, ha nagyon reped, fáj, akkor érdemes venni.

Innentől google, a barátod :)

Orbáncfűolaj: gyulladáscsökkentő, sebregeneráló (ha van hipermangán, meg garmastan, akkor minek?)

dermaforin: sebhintőpor (max. császármetszésnél tudom elképzelni)

Szóval tök fölösleges ennyi mindent venni.

Egyébként a hipermangánt, garmastant lehet EP kártyával vásárolni.

2011. jún. 23. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!