Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Merckformint terhességnél...

Edus83 kérdése:

Merckformint terhességnél használt valaki?

Figyelt kérdés
Merckformint terhességnél használt valaki??Tapasztalatok?
2009. márc. 24. 12:22
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Amennyire én tudom, a Merckformin cukorbetegek gyógyszere. Viszont terhességben inzulinra állítanak át. Biztos, hogy ezt szeded?
2009. márc. 24. 12:36
 2/7 A kérdező kommentje:
igen ezt adta dokim,semmi vizsgálat nem volt:((!!!Csak probléma van a petezsákkal és babával nem volt még szív hang ezért fel írta utrogestan mellé.És túl súlyos sem vagyok:))!!!
2009. márc. 24. 12:42
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

Nem idegesíteni akarlak, de ezt a Pharmindex szakmai honlapjáról másolom ki Neked (mellesleg én is eü főiskolát és egyetemet végeztem, szülésznőként dolgoztam 10 évig, de ilyen terápiával még nem találkoztam):

4.1. Terápiás javallatok

A 2-es típusú diabetes mellitus kezelése, különös tekintettel a túlsúlyos betegekre, amikor a diéta, illetve a fokozott testmozgás önmagában nem eredményez megfelelő vércukor kontrollt.

Felnőtteknek, a Merckformin 500 mg filmtabletta alkalmazható monoterápiában, kombinációban más antidiabetikumokkal vagy inzulinnal együtt.

Eddig releváns epidemiológiai adat nem áll rendelkezésre. Állatkísérletek nem igazoltak károsító hatást a terhességre, embrionális-, foetális-, és posztnatális fejlődésre és a szülésre vonatkozólag. (lásd 5.3.)

Ha a beteg terhességet tervez vagy terhes, a diabétesz nem kezelhető metforminnal, a vércukorszint normál vagy azt a lehetőség szerint legjobban megközelítő értéken való tartásához inzulin adása lehet szükséges; csökkentendő a magzati malformációk magas vércukorszinthez társuló előfordulását.

A metformin, szoptató patkányoknál a tejbe kiválasztódik. Hasonló adat emberben nem áll rendelkezésre. El kell dönteni, hogy a szoptatást vagy a metformin adását kell-e felfüggeszteni; számításba véve az anyánál a gyógyszerkészítmény fontosságát.

2009. márc. 24. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én használok. Aki meg nem szedi, és nem tudja mi miért van, az ne okoskodjon feleslegesen!

A 12-ik hétig kell szedni. (abban az esetben, ha előtte is szedted már.) Semmi bajod nem lesz, semmi mellékhatása nincs. Azért is kezdtem szedni, mert elvetéltem sorozatosan. Most hogy szedtem, jééé itt a babó a pocakomban! :)

2009. márc. 24. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szedd nyugodtan!!!
2009. márc. 24. 13:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok szuper:))!!köszönöm:))!!Remélem meg marad a picim:)!!
2009. márc. 24. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én cukorbetegségre szedem, de rákérdeztem a nőgyógyásznál, azt mondta, ha terhes lennék is nyugodtan szedhetem, mert olyanoknak is szokták adni, akik nem esnek teherbe. Úgyhogy nyugodtan szedjed :-)
2009. márc. 24. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!