Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem személyes csak kíváncsi...

Nem személyes csak kíváncsi lennék rá?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van a baráti körünkben egy nő aki elvileg most 6 hetes terhes.

Amikor még csak négy hetes volt már fáradékonyságra meg rosszullétre panaszkodott.

A nő amúgy is kényes.

Az érdekelne, hogy néhány nő miért úgy fogja fel a terhességet mint valami betegséget amikor ez a legszebb rész kezdete az életében??.

17/L

2011. jún. 19. 23:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
elképzelhető, hogy akkor már fáradékony volt és gyötörték a rosszullétek. Elméletileg tényleg ez a női élet egyik legszebb része, csak sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy úgy is élje meg. De valószínűleg pár év múlva már ő is úgy fogja mesélni mindenkinek, hogy jaj az de szép is volt.
2011. jún. 19. 23:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia nem hiszem hogy ugy fogja fel igenis nagyon sokan rosszul vannak köztük én is és a nap 24 oràjàbol 23at aludtam majd késöbb elmulik.vannak akik az elejét nagyon rosszul viselik és hidd el nem olyan kellemes érzés a fürdöbe rohangàlni egész nap a hànyàs miatt.valakinek pedig semmi baja ez nagyon amferfüggö de majd elmulik nàlam is elmult de arra még vàrnia kell egy kicsit ,
2011. jún. 19. 23:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát akkor elnézést a hülye a kérdésért. Csak anya azt mondta, hogy ő amikor velem volt terhes még a 4. héétben nem nagyon érzett semmit. Meg tesóm anyja se volt ilyen. De akkor értem.
2011. jún. 19. 23:39
 4/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

A terhesség tényleg egyeseknek terhesség. Az egyik nő vígan éli az életét, naponta kocog, tornázik majd vígan muffint süt, a másik meg 9 hónapig véreset okádik (barátnőm).

Én nem vagyok egy nyápic csaj, gyalog mentem a Machu Picchura meg 13 kilós hátizsákkal túráztam Peruban, de a terhességeim elején olyan iszonyúan fáradt voltam, hogy ha felszálltam a metróra és nem tudtam azonnal leülni, akkor le kellett szállnom a következőnél, hogy pihenjek, különben ott estem volna össze. 3. hónap után nem, de az első hetekben zöld fejjel kúsztam-másztam.

A másik, a hormonok: utálom a nyálas-romantikus filmeket, a Titanictől öklendezek, de amikor terhes voltam, másfél órát zokogtam, mert egy természet filmben egy hím oroszlán megölte a másik kölykeit.

Szóval ez nem úgy megy, hogy babát várok és mostantól minden rózsaszín ködben úszik. A terhességhez járHAT (mindenkinél változó): lábdagadás, aranyér, hányás, szorulás, stb. Na és az állandó pisilés... Ilyenkor wc-től wc-ig szervezi az ember, pl. el kell mennem az önkormányzathoz, ott pisilek, majd a kábelszolgáltatóhoz - az egy plázában van, ott van wc, majd a férj öltönyéért a mosodába - ott egy Burger, majd ott pisilek..

A másik a zaba: nem értettem, hogy közlekedési eszközön miért kell kajálni. Ott ül a bálna hasával és tömi magába a kaját.... Aztán amikor terhes lettem, megértettem. Volt, hogy nem voltam éhes, majd egy pillanatban rám tört, hogy MOST KAJA KELL!!!! És ha azonnal nem ettem, akkor felfordult a gyomrom és szédültem. Barátnőm mesélte, hogy egyszer kaputelefonon felszólt a szüleinek, hogy most indul fel, kenjék a szendvicset, mert ha felér, ennie kell.

2011. jún. 19. 23:41
 5/13 anonim ***** válasza:

Simán elképzelhető.

Nincs nagy alvásigényem, de mindkét terhességem elején, azaz kb a 12. hétig kb 12 órát aludtam minden nap. Minimum...

ráadásul ha egész nap hányingered van, elég nehéz ám a mindennapokban részt venni... Biztos volt más hasmenéses, hányingeres vírusod. Na sokaknál az eleje olyan (hasmenés nélkül). Nem egy leány álom fél napot a wc fölé görnyedve tölteni.

Ráadásul megváltozik a hormonszinted...

nem mondom, vannak akik rájátszanak, de egyébként eléggé meg tudja viselni az embert. És hát szép-szép, de k.va nehéz ám... :)

2011. jún. 19. 23:42
 6/13 anonim ***** válasza:
mikor 4 hetes terhes vtam,non stop aludni tudtam vna,aztán a 14. hétig hánytam,majd ha te is terhes leszel rájössz miért panaszkodott...egyébként én is szerettem állapotos lenni,de hidd el,nem fenékig tejfel,pedig én aztán nem betegségnek fogtam fel..a másik,h az első 12 hét a legrosszabb,csak ezt általában senki sem érti meg.
2011. jún. 19. 23:43
 7/13 anonim ***** válasza:
biztosan hallottál már róla,hogy a várandósság első 12 hete nem könnyű fizikailag. hányingerrel, fáradékonysággal, rosszullétekkel jár és ez már 4 hetesen is elkezdődhet. Ne ítéljétek el,inkább támogassátok lelkileg.
2011. jún. 19. 23:44
 8/13 A kérdező kommentje:
Értem én. Tényleg azért tettem fel ezt a kérdést mert senki nem volt ilyen a környezetemben és kíváncsi voltam rá. Nem akartam én ezzel senkit feldühíteni. De szerencsére mostanában sok kisbaba van meg még lesz is úgy, hogy lehet babázni. :):)
2011. jún. 19. 23:46
 9/13 A kérdező kommentje:
23:44 Igazából annyira nem áll közel hozzánk. Csak ha összejövetel van mostoha apáámnál akkor látjuk. Ha ott vagyunk azért mindenki segít neki meg ilyenek. Igazából valószínű hogy jó anya lesz mert két fia van azt hiszem. De azt mondták, hogy jók.
2011. jún. 19. 23:50
 10/13 anonim ***** válasza:

A legnagyobb hiba az általánosítás. Nekem tökéletesen problémamentes volt a terhességem, mindkettőnél a 40.héten magam mentem szülni az autóval. egyébként is az utolsó hétig autóztam, jöttem mentem, dolgoztam.

De van aki tényleg pokoli rosszul van már a kezdetektől. És kitart egész a végéig.

2011. jún. 20. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!