Nem személyes csak kíváncsi lennék rá?
Sziasztok. Van a baráti körünkben egy nő aki elvileg most 6 hetes terhes.
Amikor még csak négy hetes volt már fáradékonyságra meg rosszullétre panaszkodott.
A nő amúgy is kényes.
Az érdekelne, hogy néhány nő miért úgy fogja fel a terhességet mint valami betegséget amikor ez a legszebb rész kezdete az életében??.
17/L
A terhesség tényleg egyeseknek terhesség. Az egyik nő vígan éli az életét, naponta kocog, tornázik majd vígan muffint süt, a másik meg 9 hónapig véreset okádik (barátnőm).
Én nem vagyok egy nyápic csaj, gyalog mentem a Machu Picchura meg 13 kilós hátizsákkal túráztam Peruban, de a terhességeim elején olyan iszonyúan fáradt voltam, hogy ha felszálltam a metróra és nem tudtam azonnal leülni, akkor le kellett szállnom a következőnél, hogy pihenjek, különben ott estem volna össze. 3. hónap után nem, de az első hetekben zöld fejjel kúsztam-másztam.
A másik, a hormonok: utálom a nyálas-romantikus filmeket, a Titanictől öklendezek, de amikor terhes voltam, másfél órát zokogtam, mert egy természet filmben egy hím oroszlán megölte a másik kölykeit.
Szóval ez nem úgy megy, hogy babát várok és mostantól minden rózsaszín ködben úszik. A terhességhez járHAT (mindenkinél változó): lábdagadás, aranyér, hányás, szorulás, stb. Na és az állandó pisilés... Ilyenkor wc-től wc-ig szervezi az ember, pl. el kell mennem az önkormányzathoz, ott pisilek, majd a kábelszolgáltatóhoz - az egy plázában van, ott van wc, majd a férj öltönyéért a mosodába - ott egy Burger, majd ott pisilek..
A másik a zaba: nem értettem, hogy közlekedési eszközön miért kell kajálni. Ott ül a bálna hasával és tömi magába a kaját.... Aztán amikor terhes lettem, megértettem. Volt, hogy nem voltam éhes, majd egy pillanatban rám tört, hogy MOST KAJA KELL!!!! És ha azonnal nem ettem, akkor felfordult a gyomrom és szédültem. Barátnőm mesélte, hogy egyszer kaputelefonon felszólt a szüleinek, hogy most indul fel, kenjék a szendvicset, mert ha felér, ennie kell.
Simán elképzelhető.
Nincs nagy alvásigényem, de mindkét terhességem elején, azaz kb a 12. hétig kb 12 órát aludtam minden nap. Minimum...
ráadásul ha egész nap hányingered van, elég nehéz ám a mindennapokban részt venni... Biztos volt más hasmenéses, hányingeres vírusod. Na sokaknál az eleje olyan (hasmenés nélkül). Nem egy leány álom fél napot a wc fölé görnyedve tölteni.
Ráadásul megváltozik a hormonszinted...
nem mondom, vannak akik rájátszanak, de egyébként eléggé meg tudja viselni az embert. És hát szép-szép, de k.va nehéz ám... :)
A legnagyobb hiba az általánosítás. Nekem tökéletesen problémamentes volt a terhességem, mindkettőnél a 40.héten magam mentem szülni az autóval. egyébként is az utolsó hétig autóztam, jöttem mentem, dolgoztam.
De van aki tényleg pokoli rosszul van már a kezdetektől. És kitart egész a végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!