32-33 héten ki hány kilónál tartott? Annyira el vagyok
keseredve most, olyan rosszul esett a védőnő reakciója.
Én a 30. hétig híztam 8-9 kilót! Senki nem cseszeget! Merne csak megszólalni a védőnőm (rajta alapból van vagy 20-30 kiló fölös!!!!) Én nem foglalkoznék a helyedben a védőnővel, mert szerintem is tökéletes az a 6 kiló. Még plusz ennyi is simán bele fér! A védőnődnek meg az legyen a legfontosabb, hogy ti egészségesek vagytok! Hát ha nekem be mert volna így szólni, akkor nem én fakadtam volna majdnem sírva, hanem ő, az tuti!!! Fel a fejjel! Amúgy meg a szülés után nem készülünk fotózásra valami felnőtt újság részére, nem? Számomra fontosabb, hogy egészséges a babám, mint hogy mennyit hízok! :)
2009. márc. 23. 13:25
Ekkora butaságot... Szinte minden szakkönyv és szakvélemény azt mondja amióta a világ világ, hogy 12-15kg hízás a teljesen normális, persze ettől lehet eltérés. Ha 6kg-t híztál a 32. hétig, mit akar a védőnő??? Ha a maradék 8 hétben még ugyanennyit szednél fel se lehetne gond, de ha idáig CSAK 6 kg-t híztál, már úgysem fogod felszedni a dupláját. Szerintem a kórházból annyival fogsz már kijönni amennyivel várandós lettél. Csak a baba 3-3,5kg, plusz a magzatvíz, méhlepény, meg vizesedsz is.
Komolyan nyugodj meg, és ne is foglalkozz ilyen butaságokkal!
38 hetes pocis (170cm/93kg, 78kg-ról indulva...hja és soha egy szót se szólt a védőnő)
2009. márc. 23. 13:32
62 kg voltam Kislányom megfogant és 78 kg-al mentem szülni. Ne foglalkozz semmivel érezd jól magad Te és a Babád is. Könnyű szülést és boldog babázást kívánok!!
2009. márc. 23. 14:11
12 hetes vagyok és 5 kiló plusz van rajtam. Elég vékony voltam és a rosszullétektől szinte csak feküdtem 4 hétig, így felszaladt. De ha még feljön 20 kiló akkor feljön. A védőnőd engem valószínű kikergetne a világból:)
2009. márc. 23. 14:27
15/17 A kérdező kommentje:
Csajok
Ezer hála nektek. Sokkal jobban érzem magam. Annyira jó, hogy ilyen sokan "kiálltatok" mellettem. Már nem is érdekel, hogy mit mondott az a boszorkány.
Mindenkinek sok boldogságot kívánok
Áááá, az ilyen védőnőt meg kéne egy kicsit rázni, hogy ébredjen fel! Én egy drága magánklinikára jártam a terhességem első heteiben. Azt gondoltuk a párommal, ott biztos milyen alaposak, és lelkiismeretesek lesznek. Na, ott mondta a doki, hogy az egész terhesség alatt nem hízhatok többet mint 6 kg. Teszem hozzá a 163 cm magasságom 48 kg-val párosul. Szóval elég minuszból indultam. De neki az volt a szempont, hogy miylen gyorsan nyerem majd vissza az alakom. Mondtuk is neki, hogy köszi és viszlát. Nekünk a baba egészsége az első, az alakom meg visszanyerem szépen, idővel. Mikor a védőnőmnek elmeséltem ezt a sztorit, azt hittem lila hajat kap a pipától! Azt mondta az én alkatommal, ha egészséges babát szeretnék 10-12 kg hízás teljesen normális lenne. Most 22 hetes vagyok, eddig 3 kg jött fel, de így is mindig perlekedik velem, hogy egyek rendesen. Szóval, egy percig se érezd rosszul magad! :)
2009. márc. 23. 15:10
ezt komolyan nem értem, sztem a védőnődnek csak rossz napja volt, de azért nagyon nem szép, hogy egy kismamát, akinek nyugalomra lenne szüksége így stresszeljen! Mégis mennyit kellett volna felszedned, mert a 6 kg az nem hízás! Az csak a baba, magzatvíz stb. Én 34 hetes vagyok és 8 kg-nál tartok.
2009. márc. 23. 15:21
Kapcsolódó kérdések: