Ennyire rossz anya lennék/leszek? Megőrít a lelk. Furdalás!
Ezzel mindannyiunk így volt van.
Ne aggódj nagyon fogod szeretni a babát....
Lényeg érezd jól magad és legyél annyit együtt a lányoddal amennyit lehet.Utána többet úgy sem lesztek "csak ketten".
2 gyermekes anyuka
nem vagy rossz, csak ha te is azt mondogattad mint sok anya hogy azért akarsz sok korkülömbséget hogy kiélvezhesd a nagyot.
Na ezen kiszoktam akadni, hogy a kicsinek ez már nem lesz meg, ö nem érdemli meg?
de ha nem így gondolkodtál akkor ez van, második baba. a nagynak majd a szüléskor és utánna kell téged sokszor mellöznie, vagy csak kevesebbet kap belöled.
Nem szeretnék még több lelkifurdalást okozni, csak egy kérdés: ha most sincsen elég időd rá, akkor mi lesz vele ha megszületik?
Próbálj a kislányoddal együtt beszélni hozzá. Vond bele a dologba. Később is ez lesz majd a könnyebb megoldás. A közös munka.
Hát nekem sem volt sem időm sem energiám másodikhoz beszélni. Örültem, hogy egyáltalán élek!
Néha mikor pár percre le bírtam ülni a gyerekkel, próbáltam őt is bevonni a dolgokba, hogy beszéljünk a babához, de egy 2,5 évest ez nem igazán izgat és fel sem fogja! Talán akkor kicsit más lesz, ha már szemmel láthatóan mozog és jó nagyokat rúg!Én akkor mindig szóltam a fiamhoz pár szót, hogy ezt lehet nem kéne, mert kirúgja az oldalam! :))
Most már 5 hónapos a kicsi és mégis remekül elbánok a két gyerekkel, tök egyedül, mert apa hajnaltól késő estig házon kívül van.
E miatt ne legyen lelkiismeret furdalásod. Élvezd az időt ami még hátra van, utána úgyis fognak még mindenféle lelki bajaid lenni, mikor már ott lesz a kettő és eleinte nehéz lesz köztük lavírozni és a nagy nem érti a változást, féltékeny lesz, anyázni akar, de neked sok idődet leköti a kicsi! De ez már egy másik kérdés!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!