Megbánom, ha már most elmegyek táppénzre?
16 hetes kismami vagyok, és szeretnék már otthon lenni. Egyrészt kimerít minden reggel fél5kor kelni, állandóan rossz a gyomrom, tényleg minden bajom van. Utálok már itt a munkahelyen. Hétvégén mintha elvágnák, minden rendben. Viszont olyan sokszor hallom, hogy unatkoznak, nem tudnak mit csinálni, inkább dolgoznának. Mit tegyek?
ÜDV.
Elég durva! Szóval akkor sem vagyok biztonságban, ha megvan a kiskönyvem és még ráadásul elmegyek táppénzre és úgy is kirúghatnak. Marha jó. Ki vagyunk szolgáltatva és csodálkoznak, hogy nem mernek babát vállalni....
Köszi a válaszokat!
Szia, én is hasonló cipőben jártam. Szóltam a főnökömnek, hogy baba lesz, egy pár hétig semmi nem volt, aztán később köteleztek, hogy táppénzre menjek, mert valakit mindenképpen elküldtek volna az irodáról, így kapóra jött nekik az állapotom. 13 hetesen kellett táppénzre mennem. Örültem neki-egy darabig. Mint kiderült, hiába dolgoztam már fél éve annál a cégnél (tehát megvan a 180 napom), mivel 2008-ban mentem táppénzre, a 2007-es év alapján számolták a táppénz összegét, én meg 2007-ben AM kiskönnyvvel dolgoztam végig majdnem az egész évet, az meg állítólag nem számít bele, úgyhogy kemény 30ezer a táppénzem. Ugyan ez lesz a helyzet szülés után is, mert 2008-ban májusig kiskönyveztem, és csak utána tudtam elhelyezkedni "normálisan", bejelentve. Tehát szerintem nem csak az a lényeg, hogy mennyit fog unatkozni, hanem az anyagiak is .Én piszkosul megszívtam, most adhatjuk el a kocsimat, hogy kijjebb legyünk a slamasztikából. Nem mindegy az a 40-50ezres kiesés.
Pedig amennyire tudtam, utána mentem a dolgoknak, de eszembe nem jutott volna, hogy a bebélyegzett meló nem munkaviszony. olyan ütemben változnak a jogszabályok, hogy az ember csak kapkodja a fejét.
De persze a pénz sem minden, tényleg nem lehet egyszerű fél5-kor kelni, stb. Azért sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!