Valaki, aki csak a terhesség legvégén, vagy csak születéskor döntötte el, hogy hívják majd a babát? Nem volt rossz érzésed? Végül hogy sikerült dönteni?
Mi is sokat gondolkoztunk, mi is legyen a kislányunk neve. Nálunk még az is nehezítette a dolgot, hogy volt már 3 nagy gyerekünk is, ők is beleszóltak a válogatásba. Mikor a 38. héten megindult a szülés és már autóztunk a kórház felé, eszembe jutott, hogy név az nincs... Na, jöttek újra a már előzőleg többször felvetett nevek... de igazán egyik se tetszett. Aztán a kórháztól néhány percre a férjem kimondta: Réka. Na, ez lett a lányunk neve :)
Nem volt emiatt lelkiismeret furdalásunk :)))
Különben a 3. babánk nevét még a kórházban átírattuk, mert mégsem tetszett :) Akkor még nem anyakönyvezték őket ilyen gyorsan, így a fiam 2 napig Gergő volt...
Barátnőm azt a nevet adta a babónak, amelyik napon született.
Nővéremék a szülés előtt 1 hónappal döntötték el, hogy Ádám lesz a kisfiúk neve.
Egyik csajszi, akivel egy időre vagyok kiírva szintén nem tud dönteni. Lányuk lesz. Azt mondta, hogy valószínűleg marad az ő neve a lányának is vagy az anyjának a nevét adja neki, ha jobb nem jut eszébe.
Mi a párommal már a gyerek megfoganása előtt tudtuk, hogy mi az a 2 név, amit kapni fog :]
Hát én mostmár valahogy egyre nehezebben választok nevet, meg férjem se az az egyszerű eset etéren.
Harmadik babánkat várjuk, az elsőnek már 24 hetesen megtaláltuk a megfelelő nevet.
A lányunkkal már nehezebb volt de ott 36.hétre lett név.(imádom a nevét nagyon jó döntés lett).
Most a harmadikat várjuk 34 hetes vagyok, de egyszerűen nem tudunk semmi irányba haladni, igazából olyan hú de nagyon nem tetszik egyik név se (fiú nevet amúgy is nehezebb szerintem:))2-3 lehetséges van, és úgy döntöttem hogy majd ránézek és kiderül inkább melyik:)
Lánynevünk az van a tarsolyban ha esetleg mégis kislány lenne, dehát erre 1% az esély kb.
Ja és a válasz a kérdésre: de , nekem speciel rossz érzés hogy még mindig nem tudom hogy szólítani nem beszélve arról hogy a nagyobbaknak is jó lenne már a nevén emlegetni a legkisebbet.
Mindig azért szurkolok, bárcsak megálmodnám addig:D
Köszi a válaszokat!
Utolsó! a második gyerkőcnek mi lett a neve? :)
és a többieknél mi lett a lány?
Nekem is az a rossz, hogy nem tudom, hogy szólítsam...
:) Nekem is a szülőszobában dőlt el. Kristófot akartam, az apuka nem engedte, a szülésznő ott alkudozott vele, hogy legalább a második neve hagy legyen ez. Nem engedte így lett Kevin. Néha még mindig rácsodálkozok erre a névre, (nem igazán tetszik).
Ha kislány lett volna akkor Hanna nevet kapta volna. Viszont a következőnek nem fogok divatnevet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!