Meddig normális a vizesedés? Kell tartanom toxémiától?
27hetes vagyok,már jópár hete vizesedik a bokám,mostanában a lábfejem is.Vérnyomásom 110-120,vizeletem rendben.DE a bokám mostanában főleg estére eléggé bedagad.,valamikor a lábfejem is..és feszít.Védőnő szerint normális míg az arcom nem kezd dagadni.Én mégis tartok a toxémiától!!Kell tartanom tőle??mikor kell megijednem??
Este felpolcolom a lábam és amikor tehetem,akkor le is megy és reggelre is mindig,de egy kis munka után megint kezd dagadni.Ja ,és túlsúlyos is vagyok.
Mennyit iszol? Ha keveset, bizony segítheti a vízvisszatartást!
Különben, amíg nincs fehérje a vizeletben és a vérnyomásod is rendben van, addig nincs okod a toxémiára gyanakodni. Rh- vagy?
Persze, hisz csak negatívos anyáknál alakulhat ki :)
Napi 3-4 liter mindenképp legyen meg (ebbe minden folyadék, de még a leves is beleszámít). A sóbevitelt mindenképp érdemes ilyenkor csökkenteni, mert megköti a vizet (vigyázz, mert rengeteg a rejtett só a készételekben, gyors ételekben!).
Nem ijesztgetni akartalak :)) Én negatívos vagyok, de emiatt soha nem volt problémám. Az első szülés után kaptam egy szurit (anti_D), aztán a többinél sűrűbben kellet menni laborba, esetleg több vért vettek, mint másnak. Magában a vízvisszatartás nem jelent toxémiát! Ahhoz a 3-nak együtt kell jelentkeznie. De: a sóval tényleg bánj óvatosan!
Itt találhatsz ötleteket a dagadás ellen: [link]
Minden jót!
Na majd én megnyugtatlak! :) Amíg nem ugrik fel a vérnyomásod 140-150-re, addig nem kell aggódnod. Vigyél rendszeresen pisit a védőnénihez, és akkor azt is lehet ellenőrizni.
Én nem is tudom mikortól vizesedek. Most a 38. héten már annyira, hogy zsibbad mindenem. Vizelet rendben, vérnyomás 100. Ez genetika is. A mamám vizesedett ha terhes volt, ha nem. Remélem nem ezt öröklöm, de valószínű... Anyum a kórházból 20 kilóval jött ki kevesebbel... Testvéreim is... Nekem kellett egy hét még. Szóval rengeteg volt a víz, de a probléma csak a cipőknél jelentkezett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!