Van valaki, akinek a magzatvízvizsgálat indította meg a szülést?
Amniocentézisre v amnioszkópiára gondolsz? Az utóbbit csak a terhesség végén végzik és az megrepesztheti a burkot.
Én nem vagyok terhes, de ha az leszek, akkor sajnos rizikótényező miatt biztos, h kell amniocentézisen átesnem és érdekelne, h ki hogy járt. Éppen ezért írok ide, h tudjak róla, h milyen válaszok jönnek.
Ó, akkor nem egy az érdeklődésünk :( Sebaj.
Az amnioszkópia nem 100%-ig garantálja, h beindul a szülésed, de ha már túlhordtad a babát, akkor elég érett az a burok. Kevés olyat láttam (3 évig dolgoztam szülészeten), h azonnal beindította volna, de sokan visszajöttek pár óra múlva repedt burokkal. Tehát ne keseredj el, ha nem fognak ott a vizsgálat után, van még remény.
Ha pedig nem teljesen tiszta a víz, akkor úgyis megindítják.
Jó egészséget nektek!
Ezt a vizsgálatot a terhesség végén végzik, akkor, ha a méhszájad már nyitva van minimum 1 centire. Arra szolgál, h lássák, h milyen a magzatvíz szine és ebből diagnosztizálható a baba állapota. Nem mindenkinél végzik el. Van olyan orvos, aki igyekszik minden kismamáját megvizsgálni így, ha a méhszájkörülményk megfelelőek. Mások csak akkor végzik el, ha a ctg és uh eredmények rendellenességre utalnak.
Egy csövet helyeznek fel a hüvelybe a méhszájig, a cső végén bevilágítanak és így látható a víz színe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!