Miért nem ehetnek a terhes nők cseresznyét, görög dinnyét, szőlőt? Tegnap voltam dokinál, aki megerősített abban, hogy babát várok, elmondta hogy ezek a gyümölcsök kerülendők. Bár én délután pont megettem egy nagy tál cserit. Szerintetek?
OFF:Bocsánat, de a visszakérdezés gyakran csak további információkérés, hátha nem egyértelmű a kérdés, kedves utolsó.
Tehát nem mindig rosszindulatból, beszólásból kérdez vissza egy válaszoló.
Én sem így teszek, ezért akartam így kezdeni a válaszomat;
??????
Ugyanis való igaz, hogy valószínűleg a fenti gyümölcsök cukortartalmától próbálta megóvni az orvos a kismamát,(az előző válaszok is csak találgatások, ami érthető, mert nem feltétlenül szakemberek vannak itt), de könyörgöm, akkor miért nem a finomított cukroktól, magas, sokszor rejtett szénhidráttartalmú ételektől, üdítőktől tiltotta el, miért azoktól a szerencsétlen (egyébként egészséges és szezonális) gyümölcsöktől?
Az én tippem az, hogy ezeket is, mint mindent, mértékkel lehet fogyasztani, biztos, hogy nem ártanak.
Látom, régi a kérdés, de azért írok, hátha rákeres vki...
Korábban sose volt tőle bajom, ma viszont olyan hascsikarás jött rám a cseresznyétől, azt hittem, mindjárt mentőt kell hívni! Az utóbbi két nap alatt talán 0,5-1 kg-t ettem összesen, mégis nagyon rosszul lettem, a víz is kivert. Egyénfüggő, sőt, terhességfüggő (nekem előző kettővel nem volt ilyen), de azért óvatosan mindennel, ami puffaszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!