Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem ehetnek a terhes...

Miért nem ehetnek a terhes nők cseresznyét, görög dinnyét, szőlőt? Tegnap voltam dokinál, aki megerősített abban, hogy babát várok, elmondta hogy ezek a gyümölcsök kerülendők. Bár én délután pont megettem egy nagy tál cserit. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 07:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak a szőlőt mondta a védőnő, mert sok a cukor benne, és egyébként is sokat híztam, de a többit nem tudom miért ne lehetne. Előzőnél rengeteg dinnyét ettem, annyira kívántam, hogy még haza is cipeltem a piacról, csakhogy ehessek :-) Most is nagyon kívánom már, és várom hogy megjelenjen (mármint az igazi magyar dinnye)

07:58-asnak üzenem, hogy valamikor nekem is utólag jutnak eszembe kérdések, amit még dokitól kellett volna megkérdezni.

2011. jún. 9. 08:23
 12/22 A kérdező kommentje:

Nos még tegnap voltam először dokinál és amikor megmutatta az UH-t én ott leblokkoltam, nem tudtam semmit se kérdezni az örömtől. Ezeket a gyümiket mondta, meg hogy a rázkódással járó sportokat kerüljem, úgyhogy nem futhatok :(

Egy hónap múlva kell visszamennem, majd akkor már felkészültebb leszek. Köszi a sok választ

2011. jún. 9. 08:32
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
én egyedül az eperről hallotam hogy nem nagyon lehet enni terhesség de inkább szoptatás alatt. azt sajnos hugomon tapasztaltuk 3-4 hónapos volt hugom mikor bejött az eperszezon anyu imádja evett is rendesen és hát egykét napra rá hugom telelett hatalmas piros foltokkkal elvittük orvsohoz biztos valami kiütés elmúlt megint evett anyu epret és úgy jött ki, szegény amég szoptatott ráse bírt nézni az eperre
2011. jún. 9. 08:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ket gyermekem van, de en ezeket siman ettem, senki sem mondta, hogy nem szabad.

Ha a vegen lennel es vizesednel, akkor talan a dinnyet megertem.

Bar ez is olyan dolog, hogy van amelyik orvos azt mondja, hogy vizesedeskor sok folyadekot kell bevinni, mert akkor a szervezet nem koti meg annyira, valamelyik meg azt mondja, hogy csokkenteni kell.

A cseresznye nalam sem puffadast, sem szekrekedest nem okoz, epp ellenkezoleg: terhesen hajlamos voltam a szekrekedesre, aranyerre, vacsorara amikor cseresznet ettem, akkor masnap reggel nem volt gondom a nagywczessel.

Szolo: a cukortartalma magas, de ha nincs cukorbetegseg, vagy hajlam, nincs szenhidratdieta, akkor nem okoz gondot. En speciel ezt alapban kerulom, max par szemet szoktam enni, mert ha tobbet eszek, akkor borzasztoan faj a fejem. Ez gyermekkoromtol kezdve igy van, pedig nem vagyok cukorbeteg. A szololetol (dobozos) es bortol, musttol is faj.

Te dontod el, hogy megfogadod-e a tanacsot amit a doki adott.

2011. jún. 9. 09:17
 15/22 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. ha később elkezdnél nagyon vizesedni,bőven elég ha akkor leállsz a dinnyéről,ha meg cukros leszel akkor a szőlőről.
2011. jún. 9. 09:52
 16/22 anonim ***** válasza:

Mikor először mentem dokihoz, 9 hetesen (magánba) elmondta, hogy egyek változatosan, tartsak egyfajta terhes étrendet. Igyak rengeteg vizet, főként szentkirályit, és ne egyek margarint.

De a dinnyéről, szőlőről, eperről, cseresznyéről egy szó sem eset. Az epert tőletek hallottam, hogy elvileg nem lehet. A cseresznye, szőlő hidegen hagy, nem nagyon szeretem. De a dinnyét nagyon kívánom, jól behűtve csak azt tudom néha megenni. Most 30 hetes vagyok és egy ültő helyemben 1-1,5 kg dinnyét megeszek. Van egy kis szénhidrát tartalma nem tagadom, de próbálom kompenzálni. Védőnőmmel a minap beszélgettünk róla, és ő kimondottan ajánlotta, hogy egyek, hisz sok a víz tartalma és kimondottan jót tesz a veséknek is.

2011. jún. 9. 10:06
 17/22 sumergo ***** válasza:
100%

Basszus! Minden nap kb. fél kg eper + 1 kg cseresznye a vacsorám! Akkor most mi van? Nagyon szeretem is ezeket! A saját kertünkből van, garantáltan vegyszermentes! Akkor mégis mi az a gyümi amit lehet enni???

Ja, és alig várom, hogy jöjjön a fincsi magyar dinnye!

18+3 hkm

2011. jún. 9. 11:00
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
sumergo szoptatás idő alatt próbáld kerülni az epret addig szerintem semmi baj nem lesz
2011. jún. 9. 11:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyél nyugodtan ami jól esik. Semmi bajotok nem lesz. Én is ettem épp ma cseresznyét nagyon jól esett. Az ilyen ehetek nem ehetek dolog egy kicsit túl van spilázva.
2011. jún. 9. 13:43
 20/22 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom megállni, hogy ne azzal kezdjem: mi a francért válaszol valaki egy kérdésre kérdéssel?! Óriási bunkóságnak tartom. Segíteni nem tud, de beszólni ráér... Na, mindegy hülyeségeken nem kéne idegeskednem...

Szóval a felsorolt gyümölcsök mind sok cukrot tartalmaznak.

A dinnye nem vízhajtó hatású, csak óriási a víztartalma, ezért pisilsz tőle rengeteget, ami persze nem baj, mert nagyon kell a folyadék terhességben a mamának és a babának egyaránt. Emellett rengeteg benne a cukor. Próbáld kis egyszer hagyni a dinnye levét a kezeden megszáradni... Össze fogod tudni vele szedni a szalvétát tenyérrel is... :D

A szőlő a listán a csúcs, az a legcukrosabb gyümölcsünk.

Valószínűleg az lehetett, hogy kissé emelkedettebb volt a vércukor szinted, és nem szerette volna a doki, ha tovább nő az érték!

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy inkább ezek a gyümölcsök, mint egy-két liter cukros üdítő naponta!!! A gyümölcsben a fruktóz azért mégis barátibb anyag, mint a finomított fehér cukor... :S

Azért edd őket okosan, mértékkel, attól semmi bajod nem lesz!!!

Ne 3 fürt szőlő menjen le egy nap, csak egy, mert 3 kg szőlőben pl. az egész napi energia benne van! :)

2011. jún. 10. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!