Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az apaságit az anya lakhelye...

Az apaságit az anya lakhelye szerint illetékes önkormányzatnál kell intézni?

Figyelt kérdés

Mindketten budapestiek vagyunk, de más kerületben van az állandó bejelentett lakcímünk. Melyik önkormányzathoz menjünk vagy mindegy hogy melyikhez megyünk?

Köszi a válaszokat.

2011. jún. 8. 18:35
 1/2 anonim válasza:

"Az apaságit az anya lakhelye szerint illetékes önkormányzatnál kell intézni?"

Igen, amennyiben ingyen akarod.

Ha van sok elb*szni való pénzed, akkor akármelyik jegyzőnél megteheted, de ez drága mulatság mert elkérhetnek pártízezer forintot is, míg az anyakönyvvezetőnél ingyenes.

Mindkettőtöknek meg kell jelenni, vigyetek magatokkal személyit vagy útlevelet, lakcímkártyát, a terheskönyvet és egy orvosi igazolást a baba várható születéséről.

2011. jún. 8. 18:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Én párom önkormányzatánál intéztem, mert nem szeretem a bunkó embereket, akik az én önkormányzatomnál vártak volna. Nem kért a hölgy egy fillért sem. Csak annyit kérdezett: "Akkor az apa címére menjen ki?" Mondtuk, hogy igen, és rá egy hétre kihozta egy dolgozó.

Mindketten kisvárosban lakunk 5 km-re egymástól (papíron).

2011. jún. 9. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!