Nem árt a babának, ha ebben a hónapban 3x is megyek
ultrahangra?
Figyelt kérdés
Ma voltam a 20. heti genetikain, elvileg lett volna 4D is, de az orvos 5 perc alatt lezavarta az egészet, képeket nem kaptam, csak azok vannak, amiket anyukám csinált de azok rossz minőségűek. 3 hét múlvára hívott vissza, hogy csinál akkor is képeket és majd akkor ad cd-t. Szóval jövő hétre inkább bejelentkeztem egy színvonalas 4d központba, ahol fél óráig fognak vizsgálni és egyből adnak majd dvd-t is.
Ez nem fog ártani a kis csöppségnek?
2011. jún. 6. 20:38
1/8 anonim válasza:
dehogy árt.
sok kismama egy héten 3 szor is megy ultrahangra
ha káros lenne a babának nem alkalmaznák
semmi gond
amúgy pont jó időben mész 4 D-re
ilyenkor látszik a legjobban a babuci mi is akkor voltunk
bár nem 4 D-sen csak sima ultrahangon csináltattam dvdt
de úgyis élvezhető volt,
szóval semmi gond
gratula :)
2011. jún. 6. 20:41
2/8 anonim válasza:
nem tudom én azt hallottam nem olyan jo
2011. jún. 6. 20:52
3/8 anonim válasza:
Szia! Nekem a 20-28. hétig 2 hetente kellett járnom UH-ra. Ártani különösebben nem árt, csak nem javasolják a túl sok UH-t. De nem lesz baja a babának!
2011. jún. 6. 21:27
4/8 anonim válasza:
Nem árt!
De mért nem várod ki azt a 3 hetet? Abból a 10esből meg vehetnél a babának valami szupi dolgot. :)
2011. jún. 6. 21:48
5/8 anonim válasza:
Nem lesz baj! Csak túl sokáig nem szabad uh-ozni mert felmelegíti a magzatvizet. Én az elején hetente jártam, muszájból. Azóta két éves kis bivaly. Most újra sűrűn kellett mennem az elején. Volt, hogy kedden és pénteken is. AMikor kórházban feküdtem, minden nap néztek...
2011. jún. 6. 22:55
6/8 anonim válasza:
Dehogy melegíti fel a vizet! A víz jobban vezeti az UH-ot, és ettől egy kicsit felébred a baba, de nem melegszik fel a víz tőle. 4 hetet voltam kórházban, szonográfussal beszélgettem erről, nincs semmi káros hatása a babára nézve, csak ha érzékenyebb rá a baba, akkor izgága lesz. Általában uh után sokat mozognak, mert felébreszti őket, de ez sem igaz minden babára.
2011. jún. 7. 07:02
7/8 A kérdező kommentje:
Egyrészt azért nem várom meg azt a 3 hetet, mert már úgy beleéltem magam, hogy tegnap kapok róla sok-sok képet és videót. Nemsokára házasodok és jó lenne addigra videót és képeket nézni a piciről és a 3 hét múlva bizony én már házas leszek :)
Ráadásul elég kevés képet készített, azok sem valami jók és videót szerintem nem is fogok kapni :(
A vizsgálóban bent voltak még rajtam kívül vagy öten, az asszisztens már mondta az orvosomnak, hogy haladjon, mert ő nem ér rá. Szóval szeretném megcsodálni a bébim nyugodt körülmények között, amikor csak ránk koncentrálnak.
2011. jún. 7. 07:28
8/8 anonim válasza:
Nem árt! Az UH mechanikai rezgést okoz, ami kísérletes körülmények között akár ártani is tud, de a valóságban még sosem tette. Ne járj hetente ultrahangra 9 hónapon keresztül, de ettől a 3-tól tuti nem lesz baja! Én 21 hetes vagyok és eddig (6. héttől) 8 vagy 9 alkalommal lett megultrahangozva a bébi. Volt, hogy csak én nézelődtem kíváncsíságból (de vagy fél órát), volt 4D (2x és még lesz is), genetikai, plusz sok csak rutinból ránézett a doki 3 percben típusú. Ne aggódj! Élvezzétek a babamozit!:-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!