Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Máshol is "hajszolják" a...

Máshol is "hajszolják" a kismamákat az utolsó hetekben?

Figyelt kérdés
Szinte minden napra van valamilyen vizsgálat. Ha megpróbálok többet egy napra tenni, hogy ne kelljen annyit utazni, tuti, hogy csúszik valamelyik időpont, és nem érek oda a következőre időben. Ott meg jól letolnak. Ma még azért is fejmosást kaptam a helyi kórházban, hogy miért járok hozzájuk CTG-re, ha nem is ott fogok szülni. Komolyan elfáradtam már ebben a rohanásban. Felétek hogy megy ez?
2011. jún. 6. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Én most megyek majd a következő a héten valamelyik nap az utolsó vérvételre meg egyéb 'finomságokra' a laborba.

Erre azt mondták múlt7en, hogy: 'Ráérek bármikor, 37 hetesen mennyek még vissza tanácsadásra, addig elég bármikor megcsináltatni!'

Ez tök jó, gondoltam magamba, de a gyerek nem fogja kivárni, hogy leteljen a 37. hét, meg legyenek a vérvételes dolgok, majd a védőnő és utána induljon el, ha esetleg hamarabb akar jönni..

Nem igazán szeretem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat.

2 hét múlva kell mennünk még egy uh-ra, utána CTG.

Találkoztam olyan kismamával, aki mindennap ment CTG-re 36. héttől (41. héten szült meg) és olyannal is, aki heti 2× ment, majd utolsó héten, amikor megszült akkor voltak majdnem mindennap.

2011. jún. 6. 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Én örültem, hogy a végén sok vizsgálat van, és folyamatosan figyelnek, hogy minden rendben legyen. 36. héttől hetente mentem nst/ctg-re, 2 hetente dokihoz vizsgálatra, és a 40. héttől naponta voltam nst-n, magzatvízvizsgálaton, mert túlhordtam. Az utolsó napok már kellemetlenek voltak, de inkább, minthogy rám sem néz senki. Szóval én annyira nem bántam, de persze tényleg fárasztó.
2011. jún. 6. 11:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem is a vizsgálatokon akadtam ki, amit meg kell csináltatni, azt meg kell és kész, hanem a bánásmódon. És azt még le sem írtam, hogy a kórház területéről ki vannak tiltva a 6 év alatti gyerekek, így a 2 évesemmel elég nagy gondban vagyok.
2011. jún. 6. 11:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, értem. A bánásmód...hát sok helyen valóban érdekesen bánnak az emberrel. Én ezért is jártam inkább magándokihoz, de szerencsére a kórházban is normálisak voltam velem szüléskor. Viszont már megannyi olyan vizsgálaton voltam (nem terhesen), ami tényleg színvonaltalan volt, bunkók voltak, és utáltak mert "na ez is egy beteg".

Én egyszer vittem a lányom magammal, mikor kórházba mentem, és rám is szóltak, hogy de hát 10 év (!) alatti gyerekek nem jöhetnek be a kórházba! Én meg mondtam, hogy ha tudnám kire hagyni, ha fizetné valaki helyettem a bébicsőszt, akkor nem hoznám. Na arra egyből befogták a szájukat.

2011. jún. 6. 11:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Én Skóciában szültem és vagyok újra várandós. Itt 2 uh van pl egész terhesség alatt ha minden rendben van. A dokimat nem láttam 11 hete, azóta be kellett mennem ugyan a 20 hetes uh-ra, de mivel az uh-t végző doki mindent jónak látott, nem kellett senkivel találkoznom emiatt. A végefelé kicsit azért itt is sűrűsödnek a vizsgálatok, de csak kézzel tapintják a pocakot, meg tölcsérrel behallgatnak a szívére, belső vizsgálat csak akkor van, ha baj van, nincs hüvelyi uh, nincs a végén a napi ctg-zés egyszer sem. Már túlhordásban voltam mikor be kellett mennem 40+6 naposan, majd kellett volna 2 nap múlva újra (csak pocaktapogatás volt, semmi egyéb)de a 2 nap közt megszültem.

Szóval messziről sincs annyi vizsgálat itt mint otthon, ami az elején, mivel 12 hetesig csak van 1 pisi vizsgálat meg 1 elbeszélgetés, hogy mit ehetsz, mit ne, van-e fogorvosod, stb., ja meg 1 súlymérés. Tehát eleinte kicsit rémisztő, mint ha nem foglalkoznának veled, de mint később kiderült, ha csak a legkisebb gyanúja is felmerül problémának, akkor kivizsgálják.

Nagyon örültem, hogy itt szülhettem, imádtam minden percét.

Ja, és első babánál ha minden oké, 24 óra alatt kiengednek. Második babánál szülés után 6 órával.

Nekem veszélyességi császár lett a vége, 3 nappal szülés után hazaengedtek. Nagyon jó volt így.

2011. jún. 6. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!