Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Névválasztás. Olyan nehéz. Ti...

Névválasztás. Olyan nehéz. Ti hogyan válogattok?

Figyelt kérdés

Listát írtok? Külön Apa és külön Ti majd összefésülitek? Vannak favorit nevek, már régóta tudjátok, hogy CSAK az lehet a Pici neve?

Hogyan kezditek a névválasztást, hogyan szűkül a kőr?

Megvártátok amíg kiderült a Kicsi neme?

Mi nem szeretnénk, hogy mindegyik gyereknek ugyan az legyen a keresztnevének a kezdőbetűje. Az nagyon leszűkíti a kört és csak az miatt...szóval ez nem jött be nekünk :)

Legyen nemzetközileg is használható, DE nem magyarosított külföldi Pl Dzsesszika :)

Ne legyen túl gyakori, ne legyen régimódi.

Olyan nehéz JÓ nevet találni

2011. jún. 5. 21:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Nálunk Apa nem szeretné a saját nevét, Ő sem használja :)

Mindenkinek a becenevén mutatkozik be :)

Mi is rövidebb, komolyabb nevet szeretnénk amit majd később, felnőttkorában is büszkén viselhet.

Ezért nem szeretnénk pl. Manó-t :)

Dr. .... Manó vagyok, az ügyvédi kamara elnöke brrrrrrr :)

Tegnap oda adtam Apának a listát. 22 név volt rajta.

Abból három tetszik neki :(

2011. jún. 6. 07:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Szia.11.22nek az en nevem is Nora es a leanykame is az lesz.Kedves kerdezonek uzzenem a kovetkezoket:Gratula elsosorban.Mielott megismertem a ferjemet mar akkor ill mindig is tudtam h ha lanyom szuletik akkor ugyanazt a nevet viseli majd mint en.Edesanyam Nora es Daniel neveket ajandekozott nekunk a tesommal s mindketten imadjuk.Tortenete is van tan ezert.Nora.Edesanyam odavan a skandinav orszagokert s Ibsen irt egy novellat Nora ,avagy a babahaz.A fohosno karaktere fogta meg edesanyamat,eros es hatarozott no,egyeniseg.s mindig ugy emlegette mint Ibsen Norajat.jo erzes egy hires iro karakternevet viselni,masreszt nemzetkozi mindenhol megertik.Daniel.volt egy Dani bacsi a faluban aki ismerte edesanyamat s mindig kerdezgette az utodokrol.o volt az egyetlen a faluban Daniel,bolcs idos munkas emberke akit nagyon tiszteltek.ezert kapta ocsem a Danielt .most vagyok 9 hetes terhes,apaval eldontottuk h nem akarjuk tudni a nemet de a neveket mar tudjuk.lany nora ,fiu zsolt.szep rovid a zsolt regi magyar-parom erdelyi-es jol megy a vezeteknevunkhoz.nos ezert.a vezeteknevhez keressetek jol hangzot,egyedit de ne kulfoldit s olyat amit mindenhol megertenek a vilagban.a nev vegigkiseri az eleted fontos milyen nevet adsz utodaidnak.
2011. jún. 6. 20:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia:)

Nekem is a rövid nevek tetszenek, mindig azt mondtam, hogy csak rövid nevű babám lehet, de így pocakosan megváltozott egy picit:)

A páromnak viszont hosszabb nevek tetszenek.

Úgyhogy így egyeztünk meg, hogy ha lányunk lesz Viktória lesz, ha fiú akkor Zsolt:)

A Viktória mondjuk mindig tetszett, így hívják az egyik barátnőmet. Én Petra vagyok, az én nevem is nagyon tetszik, de azt csak 2. névnek adnám:)

De egyébkén tetszik, még a Nóra, Tímea, Hanna, Anna, Zsófi. Fiúban Bence, Bálint, Gergő, Zsolt, Péter.

2011. jún. 7. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!