Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy lesz a babám, ha 17 cm...

Nagy lesz a babám, ha 17 cm volt a 18 hetes uh-n és most vagyok 20 hetes?

Figyelt kérdés
Jan 31.-én voltam 18 hetes uh-án és kértem képet és arra az volt írva hogy a baba mérete 16.8 cm. Én először azt hittem hogy kicsi a korához képest de a védőnővel megnéztük és a normál méret 11-12 cm. Ő nem mondta meg az orvos sem hogy túl nagy de mennyi az esélye hogy nagy baba lesz főleg hogy Gravidát kell szednem?! 20 hetes kismama
2008. febr. 20. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azt olvastam, hogy a 18-19. héten 16-20 cm méretűek, szerintem normális.
2008. febr. 20. 15:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Mind a két oldal 20 centit ír a 18. hétre, tehát szerintem nem nagy a babád.

A Gravidát miért kell? szedni...Szerintem saját választásod. Én mindenhol azt olvastam, hogy ha a mama egészségesen , változatosan táplálkozik nem kell plusz vitamint szedni, és sem szedek...Ettől szoktak 5-6 kgos babák lenni, amit aztán császároznak, mert nem tudjkák megszülni..

De persze ez mindenkinek a saját döntése, véleménye.

Amúgy ilyenkor még nehéz megjósolni, mekkora lesz a baba, később majd csinálnak súlytippelést is , de sokaknál az sem vált be..

2008. febr. 20. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Szia!A babának a far-fejtető távolságot adják meg ált. Uh-on, de leírva,vagy a neten ha nézed a teljes hosszt!
2008. febr. 20. 15:21
 4/6 A kérdező kommentje:
A Gravidát azért kell szednem mert az orvos utasítása ez mivel nem kell folsav meg D-vitamin sem mert tökéletes a vérképem és azt mondta az orvos hogy ezt szedjem amúgy meg rendesen egészségesen táplálkozok mellette!
2008. febr. 20. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj a3. válaszoló vagyok.csak el kellett menjek .Szval a terhesvitmin okozta nagy magzat beszédre ne adj , hülyeség.Nem bizonyított egyáltalán.Szval Nekem is a 15 hetes uh-on 10 cm, de a teljess hossza 13,5.-én úgy gondolom ezért adódik neked is ez a különbség.És mindig a doki szava legyen a mérvadó.
2008. febr. 20. 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:
A ma használatos terhesvitaminoktól már nem születnek 5-6 kilós babák, ez még a régi vitaminokra (Materna stb. ) volt jellemző. Nyugodtan lehet szedni, főleg most, az influenza miatt. De tényleg mindenki maga döntheti el, szed e vagy sem, nagy probléma ígysem-úgysem lehet (legalábbis nem ettöl függ). Ártani nem árt...
2008. febr. 20. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!