Szerintetek, milyen szinu szeme lessz a kisbabanknak, ha az enyem sotet barna es a parome kek?
Nálunk az Én részemről mindenkié sötétbarna, Apa részéről Apának és az Anyósomnak kék, mindenki másnak (Após , sógornő) barna.
1 éves kisfiamé: GYÖNYÖRŰ KÉK! :D
Na ez az amit Én sem gondoltam volna, mindig azt hittem, hogy barna szemű gyerekem lesz. Tévedtem.
A szemszín öröklődése leegyszerűsítve (Mendel törvényei alapján öröklődik):
Minden azon múlik, hogy Te milyen géneket kaptál a szüleidtől, milyen allélokkal rendelkezel (szüleid, nagyszüleid szemszínén is múlik, de nem törvényszerű, hogy örökölted a kék allélpárt). Ha hordozod a kék színt, akkor lehetőséged van arra 50%-ban, hogy kék szemű gyermeket szülj. Ha nem hordozod, akkor biztosan barna szemű lesz, viszont a baba hordozni fogja a kék színt, és születhet kék vagy zöld szemű utódja (az öröklődésnél a zöld és a kék szemeket egy színnek vesszük).
enyém barna, férjemé zöldesbarna. szülőké barna...a lényom vakító kék szemű, igaz mégcsak 10 hónapos, várjuk hogy barnuljon. állítólag a férjem nagymamája kék szemű volt.
úgyhogy van esély a kékre, nálatok meg pláne!
Szia
Nekem barna,férjemnek kék.
Van 3 kék szemű gyermekünk.
Apának is és nekem is barna a szemünk. A fiamnak erős mély kék.
Páromnál a családban mindenki barna, az én felmenőim közt van sok kék szemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!