Mennyi időn belül kell elmúlnia a barna folyásnak?
A gyógyszered lehetséges mellékhatása a szédülés, de az áll lent, hogy ha nagyon erős, akkor fordulj a dokihoz.
Én ezt tenném. Hívd fel, vagy keresd meg mihamarabb, mondd el neki, hogy érzed magad, és majd ő eldönti, mi a további teendő.
Legjobbakat!
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer az Utrogestan 100 mg hüvelykapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek
A készítmény földimogyoró olaj és lecitin tartalma miatt túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk, csalánkiütés) jelentkezhet.
A különböző klinikai vizsgálatok során nem tapasztaltak helyi érzékenységre utaló tüneteket (fehér folyás, viszketés, irritáció) és az előírt adagolás mellett nem tapasztaltak más általános mellékhatásra (szédülés, álmosság) utaló tünetet sem.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
Ha a lágy kapszulát szeded, ott az alábbi van a leírásban, de a lényeg szerintem ugyanaz...
első
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer az Utrogestan 100 mg lágy kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A gyakran megfigyelt nemkívánatos hatás közül sok dózisfüggő. A nemkívánatos hatások súlyossága és gyakorisága a folyamatos kezelés során általában mérséklődik.
A mellékhatások gyakoriság-kategóriái:
Nagyon gyakori: 10 közül legalább 1 betegen jelentkező mellékhatások
Gyakori: 100 közül legalább egy, azonban 10 közül egynél kevesebb betegen jelentkező mellékhatások
Nem gyakori: 1 000 közül legalább egy, azonban 100 közül egynél kevesebb betegen jelentkező mellékhatások
Ritka: 10 000 közül legalább egy, azonban 1000 közül egynél kevesebb betegen jelentkező mellékhatások
Nagyon ritka: 10 000 közül egynél kevesebb betegen jelentkező mellékhatások, (illetve nem ismert, a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek
Nagyon ritka: hányinger
Idegrendszeri betegségek és tünetek, valamint pszichiátriai kórképek
Nagyon ritka: aluszékonyság, átmeneti szédülés, rossz közérzet (a gyógyszer bevétele után 1-3 órával jelentkezhet); fejfájás
A nemi szervekkel és az emlőkkel kapcsolatos betegségek és tünetek
Nagyon ritka: emlőfeszülés, a ciklus lerövidülése vagy áttöréses vérzés
Egyéb:
Nagyon ritka: nem súlyos és visszafordítható májkárosodás (terhességi epepangásos sárgasághoz hasonló), főként a terhesség alatt, látászavarok, túlérzékenységi reakciók.
A készítmény földimogyoró olaj és lecitin tartalma miatt túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk, csalánkiütés) jelentkezhet.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
Sajnos ezt is a dokitól kell(ett volna) megkérdezned.
Magán orvos? Akkor hívd fel, vagy küldj e-mailt/sms-t.
Ha SZTK, én akkor is betelefonálnék, esetleg megmondják a doktorod rendelési idejét, és akkor tőle magától tudod megkérdezni, vagy egy másik orvostól.
Szerintem azért csináld meg mindenképp, hogy megnyugodjál! Az a legfontosabb szerintem a babának és Neked is! És pihenj sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!