600. 000 Ft mindenestől az első babára reális vagy nagyon nem jól csinálok valamit?
Sziasztok!
Nem nagyon tudom megfogni a kiadásokat, és gyanús, hogy valamit én csinálok nagyon rosszul. Ha mindent meg kell venni (babakocsi, kiságy, pelenka... ) + 150.000 az őssejtárolás + 90e körül vannak a nem TB támogatott vizsgálatok és a Dianatal gél (UH-ok, integrált teszt, GFB PCR) és 30e Ft-ot szánok a dokinak, akkor reális ez a horribilis összeg? Milyen felesleges dolgokra költöttetek? Hátha én is olyan dolgokkal számolok, amik nem is kellenek. Nem szeretnék a babán spórolni, de lassan már hitelt kéne rá felvenni, hogy mindent, amit összeírtunk megvegyük... mi az, aminek mindenképp meg kell lennie mire hazajövünk a kórházból és mi ér rá egy hónappal későbbig? (Az őssejtprogramon tudom, hogy sokat lehetne spórolni, de ahhoz ragaszkodom, az egyéb lehetőségek érdekelnének) Előre is köszi a válaszokat!
Köszönöm az új válaszokat is!
Őssejtárolás + 20e/év, havidíj nincs (valaki kérdezte).
Ismerősöktől csak kisruhákra számíthatunk és ígértek már vagy 4 etetőszéket:-D Sajnos a családban csak két helyen van kisbaba, az egyik helyen jön a következő, a másik helyen meg a dolgaik zömét már elajándékozták. A mi régi cuccaink már rég nincsenek meg, a barátaim közül meg én vagyok az első kismama... Szóval marad a bolt, meg a vatera. Semmit nem utasítok vissza, de a rokonok zöme nem előre ajándékoz, eltekintve a szüleimtől. Ami ebből a horribilis összegből konkrétan babacumó az olyan 250.000-300.000. Elég sokan írtatok hasonló összeget és remélem 2-3 babát kiszolgál majd;-) A dokim, bár magán, de a vizsgálatokért nem fogad el egy fillért sem, így ezt valahogy a végén illik majd honorálnom. Tehát a kérdés helyesebben inkább az lenne, hogy konkrétan a babacumókra, ha mindet meg kell vennem reális-e az a 300.000 Ft. Egészségügyes vagyok, így azon nem merek spórolni. Mit lehet megvenni használtan a bútorokon, babakocsin és a rucikon kívül???
Fogadott orvosom van, de nem magánba járok hozzá, hanem amikor egyébként is rendel, így nem adogatom oda apróban a pénzt, hanem majd szülés után, egy nagyobb összeget (40- 50 000-re gondoltam). Szerencsére nagyon rendes, lelkiismeretes orvos, ezért is választottam őt. És biztos meg fogja érdemelni a "hálapénzt" a végén.
4D Uh-n egy alkalommal voltunk: 12 000 Ft-ért.
(Most is nagyon kíváncsi vagyok a babánkra, de már nem sok idő és találkozunk:) 34 hetes vagyok..:)
Az összes beszerzendő dolog listája nálam így nézett ki:
BÚTOROK: kiságy, pelenkázó, szekrény a ruhácskáinak...
89 000 Ft (ez egy komplett bababútor szett, amiben van még 1 álló és 1 fali polc)
RUHÁK: - 2db 56-os szett
- 62-es méretben:
- 10 db rövid body
- 3 db hosszú ujjú body
- 10 db ujjatlan rugi
- 5 db hosszú ujjú rugi
- 3 db kisnadrág
- 3 db kocsikabát
- 3 db kis sapka
- 2 pár zokni
- 1 pár kesztyű
Nos, khm :) ebből sokkal-sokkal többet szereztem be, ez úgy jött össze, hogy először mindenből újat vásároltam, majd felfedeztem a Vaterát, és akkor nem volt megállás :D
TEXTÍLIÁK:
- 10 db textil pelenka Brendon: 3 290.-
- 3 db fürdőlepedő Brendon: 3 x 1990.- (Bollaby)
ALVÁSHOZ:
- matrac Brendon,kókuszmatrac,kb.10.000.-
- 3 db gumis lepedő Brendon, 2 X 2.490.-
- 3 ágynemű garnitúra 2-őt vettem, Vaterán, összesen 12 000-ért
- baldachintartó vas (ez kb. 2 000.-)
- 2 hálózsák (62-es méret) 5-öt vateráztam össze :)
SÉTA UTAZÁS:
- babakocsi, bébihordó (99.990.-)
- 3 db takaró a babakocsiba Brendon kb. 2 000.- (egyet vettünk végül, mert kaptunk is)
ETETÉSHEZ:
- mellszívó
- cumi, cumis üvegek.... Minden benne van a Tommee Tippee készletbe! plusz melltartóbetétek, ,mellszívó, sterilizáló, 5 cumisüveg, tető hozzá, tároló edényke, játszó cumi.... Brendon 15.990.-
FÜRDETÉSHEZ:
- kiskád Vatera, 1 000.-
- fésű
- körömvágó olló
- hőmérő ->ezek mind benne a Tommee Tippee készletbe [link]
- fültisztító
- kencék - orvos írja fel majd, de ebből meg Babét fogok venni, ha hazajöttünk a kórházból
EGYÉB:
- fertőtlenítő (nem vettünk...még:) de lehet nem is fogunk
- popsitörlő Brendon, Axxo
- pelenka Brendon Huggies, ehhez volt 1 cs. popsitörlő is (már nem tom mennyibe került)
- lázmérő
- orrszívó -ezek a Tommee Tippee készletben benne vannak, amit belinkeltem
- szennyes tartó vödör, pelenka vödör (ez van itthon)
- sólámpa (éjjeli fénynek) -nem vettünk végül , vateráztam egy fiher price rain forest zenélő forgót, ez éjjeli fényként is funkcionál, ha szükség lenne rá)
- párásító (nem vettünk, csak majd ha kell)
- légzésfigyelő - vaterán vettem, 13 000.-ért, Angelcare captivával együtt
- pólya szintén vateráztam
Szóval a Brendonban 70 000.-et költöttünk, emellett vaterán beszereztem sok dolgot, a babakocsi volt nagyobb kiadás még (99.990.-), meg a bútor (89.000.-), de mindkettő megérte sztem.:)
Ja és turkálóban is vettem még ruhécskákat, meg a tescoban vállfákat, mert a Brendonban k*rva drága :)
Szívesen, itt tettem fel a kérdésemet a kelengyével kapcs., ha érdekel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!