600. 000 Ft mindenestől az első babára reális vagy nagyon nem jól csinálok valamit?
Sziasztok!
Nem nagyon tudom megfogni a kiadásokat, és gyanús, hogy valamit én csinálok nagyon rosszul. Ha mindent meg kell venni (babakocsi, kiságy, pelenka... ) + 150.000 az őssejtárolás + 90e körül vannak a nem TB támogatott vizsgálatok és a Dianatal gél (UH-ok, integrált teszt, GFB PCR) és 30e Ft-ot szánok a dokinak, akkor reális ez a horribilis összeg? Milyen felesleges dolgokra költöttetek? Hátha én is olyan dolgokkal számolok, amik nem is kellenek. Nem szeretnék a babán spórolni, de lassan már hitelt kéne rá felvenni, hogy mindent, amit összeírtunk megvegyük... mi az, aminek mindenképp meg kell lennie mire hazajövünk a kórházból és mi ér rá egy hónappal későbbig? (Az őssejtprogramon tudom, hogy sokat lehetne spórolni, de ahhoz ragaszkodom, az egyéb lehetőségek érdekelnének) Előre is köszi a válaszokat!
Offolok!
Megkérdezhetem mennyi lesz havonta az őssejt tárolási díja?
Szerintem is nagyon sok, amit leírtál. Sok dolgon tényleg tudsz spórolni, ha pl használtat veszel. Vaterán nagyon sok jó és szép minőségű dolgot tudsz venni nagyon olcsón. Én most vagyok 31 hetes, de szinte már minden megvan a babának.
Kiságyat pelenkázóval kaptuk (még az enyém és a testvéreimé volt, de nagyon szép, nincs semmi baja), a babakocsit 18e-ért vettük a vaterán, rengeteg babaruhácskát kaptunk ajándékba, persze mi is vettünk neki, de 30e-nél többet erre sem költöttünk. Még légzésfigyelőt akarunk venni, az is olyan 20-e körül lesz. 4D uh-on egyszer voltunk, az került 13e-be. A lényeg, hogy sztem 100-150e-nél többet nem költöttünk rá, és mindene meglesz.
Nekünk semmink nem volt, nem kaptunk rokonoktól semmit sem (sajnos nem volt már évek óta kisgyerek a családban), így mindent meg kellett venni. Plusz az orvosi költségek.
Kb. 300-350ezret költöttünk így végül. Ebből a terhesgondozás és szülés kb. 130ezer volt.
Ha akartunk volna, akkor lehetett volna spórolni a dokin, de nem akartunk. S persze nem kell minden a babának, de ha az alapvető dolgokat vesszük, az sem olcsó mulatság. Ja, és a babkocsit, kiságyat, pihenőszéket, autós hordozót és még pár apróságot használtan vettük.
Még nem számoltam össze mennyibe kerül nekünk a baba, de szerintem is sok az a 600e ft! Mondjuk szerencsénk van, mert rengeteg holmit kapunk használtam. Babakocsit, hordozót, kiságyat, fürdőkádat, pelenkázót pl. kapunk ismerősöktől. Ezen már rengeteget spóroltunk. Szinte csak apróbb dolgokat kell megvennünk. Kisruhákat turiztam, meg mindig nézem az akciókat, így az új ruhák sem kerültek többe 400ft/db árnál! Ami a legdrágább volt eddig az a 4D-s uh, ami 10.000 ft. Egyébként én is szk-ba járok és semmi hátrányom nem származott eddig belőle. Ügyeletesnél szeretnék szülni és maga a terhesség nem került semmibe a vitaminokon kívül, na meg vettem 2 bandázst, hogy tudjam hordani a saját ruháimat.
32 hkm
Tudtam, hogy valaki beszól...
Mi a gondod a felnőtt káddal? Ki van mosva, fertőtlenítve, miért ne fürdethettem volna benne. Én inkább előnyöket látok benne, mint hátrányt. És semmi baja a fiamnak, 20 hónapos és sose volt még beteg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!