Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 600. 000 Ft mindenestől az...

600. 000 Ft mindenestől az első babára reális vagy nagyon nem jól csinálok valamit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem nagyon tudom megfogni a kiadásokat, és gyanús, hogy valamit én csinálok nagyon rosszul. Ha mindent meg kell venni (babakocsi, kiságy, pelenka... ) + 150.000 az őssejtárolás + 90e körül vannak a nem TB támogatott vizsgálatok és a Dianatal gél (UH-ok, integrált teszt, GFB PCR) és 30e Ft-ot szánok a dokinak, akkor reális ez a horribilis összeg? Milyen felesleges dolgokra költöttetek? Hátha én is olyan dolgokkal számolok, amik nem is kellenek. Nem szeretnék a babán spórolni, de lassan már hitelt kéne rá felvenni, hogy mindent, amit összeírtunk megvegyük... mi az, aminek mindenképp meg kell lennie mire hazajövünk a kórházból és mi ér rá egy hónappal későbbig? (Az őssejtprogramon tudom, hogy sokat lehetne spórolni, de ahhoz ragaszkodom, az egyéb lehetőségek érdekelnének) Előre is köszi a válaszokat!

2011. jún. 1. 10:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
29%
Hát azért az durva,hogy egy 2 hetes gyereket a felnőttek kádjában fürdetnek!!!Oké hogy spóroljunk ami tudunk,de azért nem minden áron.........
2011. jún. 1. 10:34
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Átgondolok minden hasznos tanácsot, hátha csökken a végösszeg:-) a babakocsi 89.000 Esprio Vector, mert a 3.-ra kell felcipelnem és ezt talán elbírom. Olcsóbbakból kismilliót megnéztem, de meg sem tudtam őket emelni. Ez meg nem kapható használtan:-( ruhából csak pár db-ot (kb.10) vettünk (kb 10.000), amolyan beleszeretni alapon, a többi remélem az első pár hétben összefolyik innen-onnan. Kiságy - kombi, pelenkázóval, matraccal, szállítással 50.000. Minden más egyenlőre a "kívánságlistámra" van csak feltéve.
2011. jún. 1. 10:35
 13/25 anonim ***** válasza:
Szia! Nekünk is most jön az első babánk. Mindenstül kb 250.000Ft-ból vettünk meg mindent. Én vizsgálatokra a kötelezőkre mentem el, SZTK kereten belül, SZTK-s orvosom van, és szülni majd az ügyeletesnél fogok. Ezekre nem költöttem, és nem is lennék hajlandó, ezért fizetem a TB-t. Mindent újonnan vettünk, csak a ruhákat vettem turiban, meg interneten, de hát az ilyen kicsi babák olyan rövid ideig hordják, hogy semmi baja nincs. Szerintem valamit nem jól csinálsz/tok hogy nektek ennyibe lenne... Próbálj itt ott kicsit lefaragni. Sok sikert!
2011. jún. 1. 10:38
 14/25 anonim ***** válasza:

Offolok!

Megkérdezhetem mennyi lesz havonta az őssejt tárolási díja?

2011. jún. 1. 10:43
 15/25 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon sok, amit leírtál. Sok dolgon tényleg tudsz spórolni, ha pl használtat veszel. Vaterán nagyon sok jó és szép minőségű dolgot tudsz venni nagyon olcsón. Én most vagyok 31 hetes, de szinte már minden megvan a babának.

Kiságyat pelenkázóval kaptuk (még az enyém és a testvéreimé volt, de nagyon szép, nincs semmi baja), a babakocsit 18e-ért vettük a vaterán, rengeteg babaruhácskát kaptunk ajándékba, persze mi is vettünk neki, de 30e-nél többet erre sem költöttünk. Még légzésfigyelőt akarunk venni, az is olyan 20-e körül lesz. 4D uh-on egyszer voltunk, az került 13e-be. A lényeg, hogy sztem 100-150e-nél többet nem költöttünk rá, és mindene meglesz.

2011. jún. 1. 10:45
 16/25 anonim ***** válasza:

Nekünk semmink nem volt, nem kaptunk rokonoktól semmit sem (sajnos nem volt már évek óta kisgyerek a családban), így mindent meg kellett venni. Plusz az orvosi költségek.

Kb. 300-350ezret költöttünk így végül. Ebből a terhesgondozás és szülés kb. 130ezer volt.

Ha akartunk volna, akkor lehetett volna spórolni a dokin, de nem akartunk. S persze nem kell minden a babának, de ha az alapvető dolgokat vesszük, az sem olcsó mulatság. Ja, és a babkocsit, kiságyat, pihenőszéket, autós hordozót és még pár apróságot használtan vettük.

2011. jún. 1. 10:45
 17/25 anonim ***** válasza:
Azon tudsz a legjobban spórolni,ha elfogadsz mindent,amit felajánlanak.Egy dologhoz ragaszkodtam úgy,mint te az őssejtlevételhez,és az a magánorvos volt(sajnos ennek voltak előzményei),ezenkívül babakocsit akartam újat,és légzésfigyelőt vettünk,mert azt nem "örököltünk".Így fizettünk ki kb. 250ezer ft-ot összesen.
2011. jún. 1. 10:46
 18/25 anonim ***** válasza:

Még nem számoltam össze mennyibe kerül nekünk a baba, de szerintem is sok az a 600e ft! Mondjuk szerencsénk van, mert rengeteg holmit kapunk használtam. Babakocsit, hordozót, kiságyat, fürdőkádat, pelenkázót pl. kapunk ismerősöktől. Ezen már rengeteget spóroltunk. Szinte csak apróbb dolgokat kell megvennünk. Kisruhákat turiztam, meg mindig nézem az akciókat, így az új ruhák sem kerültek többe 400ft/db árnál! Ami a legdrágább volt eddig az a 4D-s uh, ami 10.000 ft. Egyébként én is szk-ba járok és semmi hátrányom nem származott eddig belőle. Ügyeletesnél szeretnék szülni és maga a terhesség nem került semmibe a vitaminokon kívül, na meg vettem 2 bandázst, hogy tudjam hordani a saját ruháimat.

32 hkm

2011. jún. 1. 10:46
 19/25 anonim ***** válasza:
65%

Tudtam, hogy valaki beszól...

Mi a gondod a felnőtt káddal? Ki van mosva, fertőtlenítve, miért ne fürdethettem volna benne. Én inkább előnyöket látok benne, mint hátrányt. És semmi baja a fiamnak, 20 hónapos és sose volt még beteg..

2011. jún. 1. 10:47
 20/25 anonim ***** válasza:
Én már összeírtam a babakelengye listát, ami tartalmazza az én kórházi csomagomat is, plusz a szülés árát, plusz a terhesgondozási díjat havonta és 2 db 4D-s vizsgálatot, így jött ki 300-350 ezer forintra. De nagyrészét a dolgoknak a vateráról fogom megrendelni és beszélek kisgyerekes ismerősökkel, tőlük is fogok venni ruhákat.
2011. jún. 1. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!