Akkor is jár a tgyás ha nem volt munkaviszonyom de viszont biztosításom van?
Szerintem csak a gyesre leszel jogult.
A tgyás csak akkor jár, ha munkaviszonyban állsz a szülés időpontjában, és van előtte 180 nap folyamatos munkaviszonyod.
A magad után fizetett tb nem számít tb biztosított viszonynak, én is ebbe a hibába estem, mert nem tudtam.
A tb segít egyébként, és mégis csak ők tudják a legjobban, mi jár és mi nem...
itt elég érthetően le van írva én is most akadtam rá. Plusz vannak még egyéb hasznos letölthető adatlapok az igénylésekhez! ;)
de különben ha felhívod a tb-t akkor kéred az ügyfélszolgálatot, akkor ott készségesebn válaszolnak neked. :)
előző válaszoló ;)
Járj utána, mielőtt bármiben döntenél, mert én is azt hittem, hogy jár, de ez nem olyan egyszerű és egyértelmű...
És szerintem nem jár, nekem sem járt, hiába volt biztosított viszonyom, a tb nem fogadta el sem az alkalmi munkaávllalói kiskönyvet, se azt az időt, mikor munkanélküli voltam és magam fizettem csekken. És ez most volt 2 hónapja!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!