Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor is jár a tgyás ha nem...

Akkor is jár a tgyás ha nem volt munkaviszonyom de viszont biztosításom van?

Figyelt kérdés
2007 szeptember 1- ig nappali tagozaton tanultam azért volt biztosításom. 2008 január 1.-e ota magam után fizetem! Elöre is köszönöm a segítséget ! 20 hetes kismama
2008. febr. 19. 19:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a gyes jár de gyed nem.ha ezt akartad kerdezni
2008. febr. 19. 19:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem ! Én a terhes és gyermekágyi segélyre gondoltam! De azért köszönöm a segítséged
2008. febr. 19. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a gyesre leszel jogult.

A tgyás csak akkor jár, ha munkaviszonyban állsz a szülés időpontjában, és van előtte 180 nap folyamatos munkaviszonyod.

A magad után fizetett tb nem számít tb biztosított viszonynak, én is ebbe a hibába estem, mert nem tudtam.

A tb segít egyébként, és mégis csak ők tudják a legjobban, mi jár és mi nem...

2008. febr. 19. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:

itt elég érthetően le van írva én is most akadtam rá. Plusz vannak még egyéb hasznos letölthető adatlapok az igénylésekhez! ;)

[link]

2008. febr. 19. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
A szabály úgy írja, hogy igen, ha a teherbeesés előtti két évben biztosított voltál. Azt nem írja, hogy hogyan kell biztosítottnak lenned, és mivel fizetted magad után, így szerintem minden jár.
2008. febr. 19. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

de különben ha felhívod a tb-t akkor kéred az ügyfélszolgálatot, akkor ott készségesebn válaszolnak neked. :)

előző válaszoló ;)

2008. febr. 19. 19:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségetek ! Én is ugy tudom , hogy jár. Ha van az elmult 2 évben 180 nap biztosításom. Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget!
2008. febr. 19. 19:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Járj utána, mielőtt bármiben döntenél, mert én is azt hittem, hogy jár, de ez nem olyan egyszerű és egyértelmű...

És szerintem nem jár, nekem sem járt, hiába volt biztosított viszonyom, a tb nem fogadta el sem az alkalmi munkaávllalói kiskönyvet, se azt az időt, mikor munkanélküli voltam és magam fizettem csekken. És ez most volt 2 hónapja!!

2008. febr. 19. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!