Mikor kaphatok gyes/gyed/egyéb támogatást, ha nem volt munkaviszonyom?
2010. júliusában államvizsgáztam, de a diplomámat még nem kaptam meg nyelvvizsga teljesítésének hiánya miatt. (egy alkérdés: meddig tart a tanulói jogviszony így? )
Még nem volt alkalmam dolgozni, mert külföldön tartózkodtam nyelvtanulás végett, s most tervezünk a férjemmel gyerekvállalást. következő hónapban utazunk haza. valahol azt olvastam, hogy 180 nap munkaviszonnyal jogosult vagyok valamiféle támogatásra. tehát akár a terhesség első fél évében ha dolgozok, utána kaphatok valamilyen támogatást? Vagy a tanulói jogviszony ilyen szempontból számít valamennyire?
Tudom összetett a kérdés, de minden válasznak nagyon örülnék. Előre is köszönöm.
Tanulmányokból 180 nap beszámít, viszont 365 kell a gyedhez, nem 180 nap. Illetve a szülés napján is biztosítottnak kell lenned.
A gyes alanyi jogon jár és havonta fix összeg.
Először is köszönöm a gyors választ!
Tovább kombinálva a kérdést, akkor ha most elmegyek dolgozni fél évre, és még ott van a fél év a hallgatói jogviszonyból akkor teljes lehet a 365 nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!