Ki mikor beszélt a szülésről a fogadott orvossal?
Én a dokimhoz jártam a kezdetek óta, sőt, egy missed ab-bal kezdtem nála a terhességem előtt. :(
Én kb. a 20. hét körül kérdeztem meg, hogy elvállalja e a szülésemet. Igent mondott. :) Én árat nem kérdeztem, ő pedig (helyesen) nem mondott semmit. 100 ezret kapott, fél órát volt bent, sima szülés volt, komplikáció nélkül, gyorsan zajlott. Utólag kicsit már eltúlzottnak érzem ezt a pénzt, de mindegy, már túl vagyunk rajta :)
De babás vagy már?
Nálam annyi volt,hogy mielőtt terhes lettem voltam nála egy uh-on. Akkor mondtam neki,hogy nemsokára tervezzük a babát, vállal-e szülést. Mondta,hogy igen. Rá egy hónapra mentem vissza,hogy babát várok!:)) Ennyi! Azóta hozzá járok!
Első terhességemnél sokáig mi sem beszéltünk erről.
Aztán kb középidőben rákérdeztem,hogy ez hogyan működik,és mennyibe kerül ez nekem? Mondtam neki,hogy elnézést,hogy ilyen nyíltan rákérdezek az anyagiakra,de sajnos nem tudok erről semmit,így inkább ez a tiszta út. Ennyi volt.
Mondtam,hogy természetesen szeretném ha ott lenne a szülésnél,és erről többet nem beszéltünk.
Most a második babámat várom,és már amikor először mentem (5 hetesen) akkor mondta ezt mondta egy kérdésemre válaszolván: "Ráérünk ezen majd akkor gondolkodni,ha ott leszünk a szülőszobán,persze ha felkér engem,hogy ott legyek".
Nálam mondjuk alap dolog,hogy semmit nem szégyellek az orvosom előtt,így minden kérdést felteszek,minden kételyemet elmondom,akkor is ha esetlegesen ciki. Ha te bizonytalan vagy,akkor ezt pont így mondd el neki.
Hogy te emiatt nyugtalan vagy,te úgy tudtad hogy ez így szokás,és nyugtasson meg hogy azért mert még nem téma köztetek rendben lesz minden.
14:35-ös vagyok.
Árat egyébként úgy tudom nem igazán szeretnek mondani,először az én dokim is hebegett habogott,de mondtam neki hogy ne érezze kellemetlenül emiatt magát,én azért kérdezem,mert tényleg nem tudom hogy működik ez.
Azt mondta (és több más helyről is hallottam már),hogy a tarifa általában a 10szerese annak az összegnek,amit egy egy magán-terhesgondozásért fizetsz neki.
Sajnos nekünk ez egy kicsit rosszul alakult, így azt tanácsolom neked, ha nincsenek 100ezreid a szülésre már az elején beszéljétek meg!
Én is magán rendelésre jártam szépen, ahova terhesség előtt is jártam már 3-4 éve.
Fizettem neki szépen 4 hetente a 8-10ezer ft-ot. Aztán csak a 36. héten hoztuk fel a szülést, akkor mondta, hogy 80ezer lesz. Ha nem tudjuk fizetni, akkor nem vállalja. Nem tudtuk fizetni, így a 36. héten kereshettem másik orvost, mert szülésznőt mindenképpen akartam magam mellé a szülére, de csak akkor lehetett, ha van fogadott orvosom is. Szerencsére a szülésznő tudott javasolni olyat aki nem mond árat, annyit adunk amennyit tudunk és szívesen dolgoznak együtt.
A második babámmal vagyok most terhes és ahhoz járok akinél végül is megszültem és nagyon örülök, hogy így alakult, mert sokkal szimpatikusabb doki, mint az első volt.
rMikor a lányommal lettem terhes, akkor kezdtem el ehhez a magán dokihoz járni, konkrétan nem beszéltünk szülésről, de amikor már biztos volt, hogy megmarad a baba és egészséges ott előttem írt be a naptárjába.
Most a második babával, 5 hetesen voltunk először, már akkor beírt a naptárba (ezt nem láttam), 7 hetesen voltam nála megint akkor átírta a naptárba az időpontot pér napra később az uh miatt. A lényeg a lényeg, hogy mindig beírt. Hány hetes terhes vagy? Szerintem kérdez rá nyíltan, hogy vállalja-e a szülést vagy nem? Csak azért, hogy ha nem tudj másik dokit keresni még időben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!