Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges hogy ikreket várok?

Lehetséges hogy ikreket várok?

Figyelt kérdés

6hetes vagyok,fog.gátló abbahagyás után egyből terhes lettem. A nemvárt előtt pár nappal jól látható volt a 2.csík a teszten. Nagyon erős rosszulléteim vannak,néha már sírni tudnék. A párom apukájának van ikertestvére.

Azt olvastam itt gyakorin,hogy gyógyszer után nagyobb az esély az ikrekre. Aki ikreket vár annak általában sokkal erősebbek a rosszullétei és a a hajhullás is gyakori.

Jövőhéten megyek dokihoz,de addig kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek ikreket várok? Aki ikrekkelk volt terhes leírná milyen tünetei voltak? Köszi.

6+2hkm

2011. máj. 27. 14:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nekem egyik ismerősöm 3-as ikreket vár és ő is nagyon rosszúl volt az elején. át lehet nálad is ez van....
2011. máj. 27. 14:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Ikerterhességre való hajlamot csak anyai ágon lehet örökölni! Én ezt még nem hallottam,hogy ha fogamzásgátló után rögtön teherbeesik a nő akkor nagyobb az esély az ikrekre(persze ez lehet,hogy igaz,csak én nem hallottam róla) Én is rögtön utána estem teherbe,családba nagyon sok az iker de nekem nem lettek ikreim!
2011. máj. 27. 14:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ezek alapján megjósolható,max. reménykedhetsz, ha ikreket szeretnél. Nálam még a petezsák is nagyobb volt, és a vércukorszintem is meredekebben emelkedett teherbeesés után azonnal (diabéteszem van), mégis csak egy szívhang lett.
2011. máj. 27. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem 4 babám fogant, semmilyen rosszullétem nem volt, egyetlen tünetem a mellbimbóim fájdalmas érzékenysége volt.

Szerintem a rosszullét mértéke nem függ az embriók számától. Az viszont, hogy a nem várt előtt pár nappal már erős pozitív, jelentheti, mert ugye lényegesen gyorsabban nő a hcg szint, így hamarabb is tudja a teszt kimutatni. Nekem már a peteérés utáni 8. napon pozitív volt (tehát 5-6 nappal a nem várt előtt). A fog. gátló abbahagyása után valóban több petesejt is megérhet és kilökődhet a régóta "szunnyadó" petefészkek "ébredése" után, de ez sem törvényszerű. A családban nálunk apukám testvérének vannak ikrei. 30 év felett is gyakoribb.

Majd írd meg, ha megtudod :-)

Sok sikert, bárhogy is alakul!

2011. máj. 27. 14:39
 5/11 A kérdező kommentje:

Az igazság az, hogy nem szeretnék ikreket...

Egyébként a párom apukája is, valahogy apai ágon lett iker...

2011. máj. 27. 14:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Annyi, mint masoknal. Nekem mindket terhessegemnel hamar pozitiv volt a teszt, semmi tunetem nem volt. Sot, az elsovel valamivel tobb, mint a masodikkal, ott legalabb szurkalt a hasam, mintha mensis erzesem lenne.

A masodik babaval semmi, de tenyleg semmi.

ES a masodik terhesseg volt ikerterhesseg, igaz, hogy csak az egyik baba maradt meg vegul.

Szoval nalam az egyes terhessegnel pont olyan hamar lett pozitiv a teszt mint a kettesnel.

2011. máj. 27. 14:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Önmagában az,hogy rosszul vagy,nem jelenti,hogy ikerterhes vagy. Van aki egy babával is végighányja a terhességet. Nekem ikerbabáim vannak,de soha nem hánytam,viszont a 7-11 hét között folyamatosan émelyegtem és sokat szédültem.Mondjuk a szédülés késöbb is megmaradt.

Az igaz,hogy fog.gátló szedése után nagyobb az esély az ikrekre,de az is biztos,hogy anyai ágon öröklődik inkább a hajlam.

Én 7 hetesen vtam először dokinál,akkor már 2 szívhang volt. Szóval sztem menj el dokihoz,megtudja ítélni...várjuk a fejleményeket. Minden esetre gratula!

Ja,nekem peteérés után 10 nappal lett halvány pozi tesztem.

3 hónapos ikrek anyukája

2011. máj. 27. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó, a melleid sem fájtak?
2011. máj. 27. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Csak a két petéjű ikerségre való hajlam öröklődik. Az egypetéjű nem.
2011. máj. 27. 17:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Én csak nagyon fáradt voltam 6-12 hét között, alig vártam hogy az akkor 14 hós csajom elaludjon este.

Hamar pozitív lett a tesztem , de a lányomnál is, úgyhogy nem gyanakodtam ikrekre, kicsit rosszabbúl voltam az ikrekkel, de egyik terhességemnél sem hánytam.

És én is rögtön fog.gátló elhagyása után estem teherbe a kicsikkel.

2,5 éves csajszi és 9,5 hós ikerfiúk anyukája

2011. máj. 27. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!