Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van már konkrét elképzelésetek...

Van már konkrét elképzelésetek a gyermekneveléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
27 vagyok, az első babát tervezzük. Határozott elképzeléseink vannak a férjemmel a gyermeknevelésre vonatkozóan (pl. legyen neki sok fából készült játéka, mindig kössük le a figyelmét alkotó játékokkal, ne szoktassuk tévézésre, stb). Baj, ha az a határozott véleményem, hogy nem azért szülök gyereket, hogy lepasszoljam a nagyszülőknek? Annak sem vagyok híve, hogy ott nyaraljon náluk, mint a békebeli időkben, mikor a szülők nyáron kiküldték a gyereket falura, és iskolakezdésig ott ült náluk. Amúgy jó a viszony mindegyik nagyszülővel, de szerintem az a normális, ha nem nekik szülöm a gyereket, hanem magunknak, nem azért, hogy ők második fiatalkorukat élhessék, és újra babát neveljenek, hanem azért, mert most rajtunk a sor, hogy megmutassuk, hogyan kell a társadalom számára később értékes embert nevelni abból a babából, még ha ez azzal is jár, hogy több időt kell a közös játékra fordítani, és nem intézem el annyival, hogy bekapcsolom neki a tévét, mert „addig legalább csendben van”. Nektek mi a véleményetek? Elsősorban első babát váró anyukák válaszát várom (a többgyermekes vagy már szűlt anyukáknak szerintem alábbhagyott a kezdeti „lelkesedés”, és tapasztalattal a hátuk mögött már teljesen más az elképzelésük erről a témáról)
2009. márc. 16. 10:28
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Még egyszer köszi a válaszokat, nem én pontoztalak le titeket, de szerintem ez az egész pontozás hülyeség, sosem foglalkoztam vele. Ne zavarjon, ha valaki lepontoz, az egyéni vélemény számít.
2009. márc. 18. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!