Van már konkrét elképzelésetek a gyermekneveléssel kapcsolatban?
11.26-os vagyok, még annyit fűznék hozzá, hogy nagyon jó ha úgy gondoljátok hogy normálisan kell a gyerekhez beszélni. A másik, a nagyszülőkkel nálunk is lesznek problémák, főleg a kényeztetés miatt, viszont én imádtam nyaranta a nagyszülőknél nyaralni. Kénytelen is voltam mert a szüleim dolgoztak, és nem volt annyi szabijuk, hogy a téliszünetrei meg a több hetes nyári szünetre is kivegyék. Ha a nagyszülővel normálisan meg lehet beszélni, hogy mit várunk el, és hogy alkalmazkodni tudjon a mi értékrendünkhöz, és a gyerkőc is imádja őket, akko a legnagyobb élményt nyújthatja a gyerek számára a nagyszülőknél nyaralás.
35 hetes kismama
Szia megint!
A bevált dolgok lemaradtak:
- egy darab cumisüveg "ha minden kötél szakad": 9 hónapos koráig szoptattam, nem mondom, hogy mindig könnyű volt, de tudom, hogy ha hozzászoktattam volna a cumisüveghez, akkor már jóval korábban feladtam volna a szoptatást.
- kicsi kora óta hozzuk visszük magunkkal mindenhova: önző dolognak tűnik, de nem vagyok még az ő kedvéért sem a négy fal közé bezárva lenni és az sem hátrány, hogy ezáltal nem fél az idegenektől, a ritkán látott rokonoktól.
- az első pár hónapban törekedtem a "steril" környezetre: ha látogató jött hozzánk, a cipőjét levetettem, elzavartam kezet mosni; ha kapott egy új játékot az első a lesikálás, nem a gyerek kezébe adás; ha valaki fel akarta venni kézmosás után, textil pelenka használatával volt lehetséges. Szerintem ezek az alap higiéniás dolgok, de hihetetlen, hogy hány emberre rá kellett szólni.
- ha a gyerek a kézben van, akkor nincs alkohol fogyasztás, nehéz és/vagy forró edény emelgetés; a gyerek mellett senki sem dohányozhat, a gyerek kezét senki ne puszilgassa. Ebből azért voltak konfliktusok.
- nincs édesség, cukros dolog (háztartási keksz és klasszikus babapiskóta sem!) ugyanúgy, ahogy mesterséges édesítőszeres kaja sem.
- nincs szüksége citromlére ha csuklik - ez elég viccesen hangzik, de elég sokszor kellett elmondanom ezt a mondatot, miközben a nagymama nyúlt a citromlés üvegért, ahhoz, hogy már ne röhögjek rajta. Ezt is a különböző kor - különböző irányelvek számlájára írtam.
Üdv: 11:23-as
Úgy tűnik itt nagyon gazdag anyukák vannak akiknek nem kell dolgozniuk nyaranta. Ugyanis nincs ovi, suli.
A békeidőkben sem jókedvükből bízták a nagyszülőkre a gyermekeket, hanem mert valakinek dolgozia is kellett. Mert nekem sajnos dolgozi kell nyáron is, és gyermekemet inkább a nagyszüleire bízom, mint otthon legyenek egyedül
na és most jöhet a lepontozás! :)
Miert kellett lepontozni engem (elso es harmadik valaszolo)??? Azert mert en ugy gondolom, ahogy, meg NEM KELL LEPONTOZNI. Masnak meg mas a velemenye, tiszteletben lehetne tartani az enyemet is!!! Most emiatt menjek es pontozzak le mindenkit, hogy tutira lepontozzam ezaltal azt is, aki engem pontozott le????
Komolyan mondom, nehany magat nonek vallo egyen annyira rosszindulatu meg kegyetlen tud lenni, hogy az eszem megall.
MIERT KELL AZT LEPONTOZNI, MERT IRTAM EGY ROVIDKE MONDATOT: HOGY EN IS 1. BABAMAT VAROM????????? MAR MEG SEM LEHET SZOLALNI, VAGY MI A MANO???? Undoritoak azok, akik ennyire tuskok, hogy CSAK emiatt lepontoznak valakit.
Kedves utolsó! Hiába is pontoznál le mindenkit, akkor sem biztos, hogy ezzel azokat büntetnéd, akik lepontoztak! Van,a ki névtelenül idejön és lepontoz és ő nem is válaszol! Így is könnyű okosnak lenni! Én ezért nem is nézem a pontokat! Szerintem mindenki válasza hasznos! Nem vagyunk egyformák, nem láthatjuk ugyanúgy a világot! Ne törődj velük! Nagyon sok helyen, ahol a véleményekre kíváncsiak, azt lehet tapasztalni! Vagy csak bunkók, vagy csak a pontokra hajtanak, hogy a toplista élén legyenek. Ezért csak gratulálni lehet. Neki ez a fontos és nem az, hogy segítsen, vagy hasznos választ írjon! Én ezért nagyon ritkán pontozok! Akkor is inkább felfele! :)
Bocsi az OFF-ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!