Családi adókedvezményhez ki adja ki az igazolást a magzatról?
3 hónapos terhes múltam, de mindenki csak a másikra mutogat.
Kitől kérjem az igazolást amit meg kell őrizni?
Igen azt elfelejtettem, hogy az igazolást kapod csak. A formanyomtatványt kérhetitek a munkáltatótól, vagy netről nyomtassátok ki.
22h kismama
"Valóban van egy A/4-es kitöltendő lap, amit neked, a párodnak és mindkét munkáltatónak ki kell töltenie."
Ezt már kitöltöttük. Sajna igazolást még mindig nem kaptam :( Azt mondták a 12 hetes uh-n (ahol méretei szerint majdnem 14 hetes), hogy a 14 héten szokták adni visszamenőleg az igazolást. De ha nem akarok annyit járkálni, ráérek a 16. héten kérni akkor sem késik.
Nektek hogy volt?
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:10
Pontosan ez a problémám, mindenki ujjal mutogat, senki nem tud semmit, pedig már lassan 16 hetes vagyok.
Ez a családi adókedvezmény engem is érdekel. Megnéznétek, hogy ez-e az a nyomtatvány, amit be kell adni?
Én még nem is hallottam erről,a férjem tudja ezt igénybe venni?Valaki leírná részletesen.
Köszi!
családi adókdevezmény:
1-2 gyerek esetén gyerekenként 62500 Ft levonható havonta az adóalapból, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aki teljesen ki tudja használni a kedvezményt (elég magas az adóalapja=szuperbruttó), annak gyerekenként 10 ezerrel több lesz a nettója. Három vagy több gyerek esetén a kedvezmény gyerekenként és havonta 206 500 Ft-ra emelkedik, ez nettóban gyerekenként plusz 33 ezret jelent havonta.
A családi adókedvezmény megosztható a szülők között, vagy anya, vagy apa vagy megosztva vehetik igénybe. Erre van a nyilatkozat amit mindkét munkáltatónak le kell adni.
A kedvezmény jár a magzatra is a terhesség 91. napjától kezdve. Ehhez egy sima igazolás kell a nőgyógyásztól, sima papír amire rá van írva h xy betöltött 90 napos terhes. Ezt be kell mutatni a munkáltatónak amikor a nyilatkozatot leadod, viszont nem kell odaadnod, neked kell megőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!