Milyen gyógyszert lehet szedni terhesség alatt?
Figyelt kérdés
pl ha fáj a torkom vagy a fejem akkor mit szabad szedni,mert még csak kb 3 hetes vagyok és még az orvos ezt nem mondta.csak szerdán megyek vissza,de fáj a torkom.2009. márc. 15. 09:12
1/6 anonim válasza:
Alapszabály, hogy az első három hónapban orvosi javaslat nélkül mindenféle gyógyszer szedéstől óvakodni kell. Torokfájásra vagy hasonló tünetekre inkább a népi gyógymódokat kell alkalmazni ha a betegséget nem kíséri láz. Fájdalom csillapításra ha feltétlenül szükséges paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Algpyrint alkalmanként lehet.
2/6 anonim válasza:
Homeogene 9 homeós gyógyszert szedhetsz. Az immunrendszerre hat. Babák is szedhetik. Nincs mellékhatása. Figyelni kell, hogy az elszopogatása előtt és után fél óráig nem szabad enni, inni semmit. Emellett nem használhatsz mentol tartalmú dolgokat, még fogkrémet se a szedése alatt, mert megváltoztatja a hatását. Nekem a mandulagyulladásomat 2 nap alatt elmulasztotta szoptatás alatt. Jobbulást!
3/6 A kérdező kommentje:
köszi,már minden gyógyszert elolvastam,de mindegyiknél azt irja hogy a terhesség elsö hónapjaiban nem szabad később meg azért nem,dehát mi is lehetünk betegek,és ez igy nem könnyü,de köszi a segitséget,az aspirin-re gondoltam az jó lehet?
2009. márc. 15. 09:23
4/6 anonim válasza:
Aszpirint a legtilosabb!!
Homeopátiát használj és akkor a babád is ellenállóbb lesz.
Esetleg méz , citromlé.
Fejfájás? Hát igen durva migrainemre megengedték a saridont, de alacsony vérnyomás mellett. Ha alvásra elmúlana, inkább feküdj le. Torokfájásra pedig homeo!!
5/6 anonim válasza:
Szia!!talán ez segít :
milyen gyogyszereket lehet a terhesség alatt alkalmazni:
Üdv 34heteske+6napos KisMami :-)))))
6/6 anonim válasza:
Szia! Nekem a doki a panadolt mondta fejfájásra, a betegtájékoztatójában bennt is van, hogy terhesekre tesztelve, nyugodtan szedhető. Az orrdugulásra, orrfolyásra, köhögésre sinupret drazsé és bioparox orrspay, előbbit bátran az első harmadban is, a spray max napi 2 alkalommal!
Üdv 21 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!