Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tudom, hogy hülye kérdés, de...

Tudom, hogy hülye kérdés, de lehet mégis ikerterhesség?

Figyelt kérdés

16 hetes terhes vagyok, első babás. 2 hete érzem a baba mozgását, ami tudom, hogy korai, főleg első terhességnél, de tuti, hogy nem keverem össze a bélmozgással - érzem a kaparászást, sőt, még azt is, hogy mikor jó a hangulata, mikor kevésbé. Ami még furább, hogy a párom is érzi a mozgást, ha a kezét a hasamra teszi - pedig ez elméletileg lehetetlen - főként mellső fali lepénnyel.

Tudom, hogy ha ikreket várnék, annak a 12-14 héten már ki kellett volna derülnie, de lehet mégis erről szó? Az ultrahangos vizsgálatokat hol a hasam jobb oldalán, hol a bal oldalán végzik - sógornőm szerint viszont a baba ilyenkor még nem vándorolja be az egész "alsó réteget", többnyire egy oldalon tartózkodik.

Lehet erről szó? Vagy másra gyanakodjak?

2011. máj. 22. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Az,hogy 16 hetesen érzed a babád mozgását,még első terhesség során sem kizárt!

Az,hogy a párod érzi... nos,ez alkat függő! Ha soványabban kezdted a terhességet,akkor érezheti a párod a kicsit mozogni.

Az,pedig,hogy hol itt,hogy ott nézik uh-n a babád,azért van,mert özön helye van odabent. Nálam még 23 hetesen is ide -oda ficánkolt,a védőnő alig találta meg a szívhangját :) Pedig egy 23 hetes babó már 30 cm körül van :D

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!

Üdv:2gyermekes,23+6 hkm

2011. máj. 22. 14:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is hamar éreztem a kisfiamat(első terhesség).Nem kizárt,hogy érzed már! Én a másodikat már 12hetes kora óta érzem,sokan azt mondják,hogy lehetetlen pedig biztos,mert egyre erősebben érzem és egyértelműen érzem,hogy ő az! Már kiderült volna ha ikrek,emiatt ne gondolj ikerterhességre!
2011. máj. 22. 15:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Talán igazatok van... illetve nem talán, biztos. Csak olyan fura, hogy mindenki hápogni kezd, mikor mondom, hogy a 14. hét óta érzem. Ráadásul pár perce megjelent az előtejem, amit az anyósom túl korainak tart...
2011. máj. 22. 15:19
 4/5 anonim ***** válasza:

nem tudom milyen adottságaid vannak,de én nem tartanám kizártnak,hogy már a 14. héttől érezhetnéd a babát... semmi nem törvényszerű!

Ha én a másodikat már 11. héten éreztem...

2011. máj. 22. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is éreztem már a 14. héttől a babámat.
2011. máj. 22. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!