Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tenyleg veszelyes lehet a...

Tenyleg veszelyes lehet a haziallat a terhes nokre?

Figyelt kérdés

kutyusom bent lakik velunk mar evek ota, szobatiszta nyilvan megfeleloen apolva, feregtelenitve, oltva. Valoban veszelyes lehet a terhesseg idejen ha a lakasban van illetve utana?

Sokszor puszilgatom, de nem gondolom, hogy valami bajom lehet, persze beultettek a bogarat a fulembe...

2011. máj. 19. 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:
toxoplazma miatt lehet veszélyes, de csak a macska, mert az üríti. Ilyenkor azt szokták javasolni, hogy ne a kismama cserélje az almot. A többi állatban csak a húsában van, ami miatt nagyon át kell sütni. A kutya ilyen szempontból nem veszélyes.
2011. máj. 19. 11:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk cicánk van, ezért nekem jobban kellett vigyáznom az alom miatt. A magzatra a megfelelően tartott állat nem ártalmas, persze nem egészséges most hagyni, hogy össze-vissza nyalogasson. :)

Ha megszületik a baba, sűrűbben kell takarítani a szőr miatt, de mi már a terhesség idején szoktattuk a cicát ahhoz, hova nem mehet, mit nem csinálhat. Sok baba dolgot megmutattunk neki kézből többször is, mert elég kiváncsi típus, így mire megszületett a fiam, nem érdekelték ezek. Amúgy fél tőle. :D

Nem szabad őket magukra hagyni, akkor sem, ha kiságyban van a baba, lehetőleg külön helyiség legyen a babának, ahová nem mehet be a kutya. Nálunk ez nem megoldható, de szerencsére nincs gondunk ezzel.

Én nem félnék a helyedben, millió ember felnőtt állat mellett, szerintem a szociális fejlődésének jót is tesz.

Na jöhetnek az állat-ellenes minuszok. :)

2 hós fiú anyukája

2011. máj. 19. 11:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnőm azt mondta, ha a kutyus oltva van, tisztán tartva akkor nincs vele semmi gond. Csak a babaszoba legyen majd tabu nála a későbbiekben.

A macskával már nem volt ilyen elnéző, mivel kiderült, 24 év macskatartás után még nem sikerült átesnem a toxoplasmán, így a macska kiköltözött a házból.

2011. máj. 19. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!