Ha 2 hónaposan vagy is 10 hetesen megyek az első ultrahangra akkor hüvelyit vagy hasit végeznek? Kérhetem hogy hasit végezzenek?
Már írtam, csak még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha babát vársz, tudnod kell, hogy bármikor történhet olyan dolog, ami egy hüvelyi vizsgálatot indokolhat. Egy veszélyesebb esetben inkább döntenél a babád veszélyeztetése mellett, mint hogy egy hüvelyi vizsgálatot engedj? Sokszor az élete múlhat rajta... Pl. nyitott méhszály miatt vetélés, koraszülés vagy fertőzés.... Sokszor érezni sem lehet, csak a doki tudja megállapítani. Az a gyanúm, hogy nem kifejezetten az uh-tól félsz, hanem minden hüvelyi beavatkozástól, az pedig lesz bőven a terhesség alatt, szülés közben, után.Mint írtam, a rákszűrés is fontos lenne. Ha felelősséggel fel akarod nevelni a gyermekedet, vigyáznod kell az egészségedre!
Bármi is történt veled, próbáld túltenni magad rajta a babád érdekében, ha kell, kérj segítséget!
Már írtam, de nem tudom megállni, hogy ne írjak erre a sok kommentre.
Nem olvastam a kérdésben sehol, hogy bárki véleményére kíváncsi lett volna a kérdező.
Feltett egy kérdést, hogy választhatja e a hasi uh-ot, és már mindenki írja is a saját véleményét.
Attól, hogy csak a 10. héten megy uh-ra, még nem lesz egészségesebb vagy betegebb a babája. A 16. heti AFP sokkal fontosabb, mint az, hogy a 10. hét előtt lássa az orvos a babát. Mint már korábban írtam, barátnőm 16 hetesen volt először, mert nem is tudta, hogy terhes. 1 éves elmúlt a tök egészséges kislánya. Mit kell cseszegetni a kérdezőt?
Ha nem akar hüvelyi uh-ot, az az ő döntése, mit fáj bárkinek is, hogy ő hogyan várja a babáját?
Nekem nem fáj, csak próbáltam felkészíteni, figyelmeztetni, hogy attól, hogy megússza 12 hetesen a hüvelyit, később még lesz- ha nem is feltétlenül ultrahangos- de hüvelyi vizsgálat mindenképp. Ezt egy kismama sem kerülheti el, a baba érdekét szolgálja.
Kedves kérdező! Azt tanácsolom keress egy kedves, humánus, megértő dokit, aki tapintattal végigkíséri a terhességedet és a szülésedet!Akiben bízni tudsz! Minden jót!
15 hetes vok, és tegnap voltam uh-n, de még most is hüvelyivel kezdett a dokim, mert van amit még ilyenkor is pontosabban lát ezzel.
Azért kicsit ez a dolog hisztinek tűnik nekem. Lehet rossz élményed a hüvelyi uh-ról, de az sem mindegy ki csinálja! Most azért már ideje lenne megnézetni azt a picit.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!