Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Téged is bántana, ha lépten-ny...

Téged is bántana, ha lépten-nyomon azt kérdeznék, tervezett-e a baba, vagy véletlen?

Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 16:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Én is hallom a pletykákat vissza, hogy nem is akartuk, meg titkoljuk...csak azért, mert úgy gondoltam nem kötöm mindenkinek az orrára! Aki közelebbi barát, annak elmondtam személyesen, távoli ismerősnek, hadd ne kelljen már beszámolnom róla, hogy mi történik velem, ha amúgy le sem sz_r! És ezekből alakul ki a sértődés, mert nekik nem mondtam...de persze azt végiggondolni, hogy miért is nem mondtam el (mert nem tartottam fontosnak, hogy ők tudják), az már túl nehéz feladat!
2011. máj. 17. 09:40
 22/29 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek a kérdések a védőnőtől a protokolhoz tartozik. Angliában élek és az első alkalommal tőlem is kérdezett olyat, hogy tervezett-e és hogy örülünk-e neki.
2011. máj. 17. 10:44
 23/29 A kérdező kommentje:

A védőnőnél talán még oké. De a falu népe? Vagy a szonográfus, akinek csak az a dolga, hogy megállapítsa a terhességet?

Igazából az a kérdés, miért próbálnak az emberek belemászni a másik intim szférájába?

2011. máj. 17. 10:46
 24/29 anonim ***** válasza:

"És akartátok, vagy csak úgy jött?"

Az ajtó előtt találtuk, és megtartottuk, mert tetszett. :D

Most olvastam egy másik kérdésnél,szerintem frappáns válasz az ilyen magánügy turkászoknak többet tuti nem kérdezik:DD

15+2 HKM

2011. máj. 17. 10:53
 25/29 A kérdező kommentje:

Hasonló szöveget találtam ki, amikor a most 2 évesem született, akinek meglepően kreol bőre van a mi világos tónusunkhoz képest. Sokan kérdezték, hogy "Honnan szereztétek ezt a gyereket?" Na erre két válaszom is volt:

1. Valaki kinn hagyta a patika előtt, és elhoztuk.

2. A Tesco-ban vettük, akciós volt.

De akkor már megvolt a baba, könnyebb volt replikázni.

Nálunk nagy divatja van annak, hogy pozitív teszt másnapján már másról sem beszél a kismama, mint a leendő babáról. Bennem azonban komoly ellenérzés van ezzel kapcsolatban, mert hát még bármi megeshet.

2011. máj. 17. 10:58
 26/29 anonim ***** válasza:

Szonográfus azért kérdezi, mert neki kell adnia a következő uh időpontot, így nyilvánvalóan nem ad, ha nem tartja meg valaki. Én megkérdeztem és ez volt a válasz.

Engem nem az borít ki, ha az egészségügyben megkérdezik (védőnőnek pl. feladata is, hogy tisztán lássa a helyzeteteket, neki az ilyesmit ki kell szűrni), de amikor ismerősök, stb.... attól frászt kapok.

Azt sem értem, miért kürtölik szét ország-világnak sokan a teszt után. Én sem vertem nagy dobra, de 10. hét körül már többen tudták, valahogy kitudódott. Most 14 hetes vagyok és így sem dicsekszem vele lépten-nyomon, pedig tényleg tervezett baba.

Én megértelek, engem is bántana ha kérdezgetnék, akartuk-e? Nem mindegy? Ha nem is tervezi, de megtartja valaki, én azt nagyon becsülöm.

Én úgy gondolom egyébként, hogy ez irányban akkor kérdezgetnek, ha valaki túl fiatal, friss a kapcsolata, tanul vagy már a sokadik babát várja. Bár azt sem értem, miért hihehetlen, ha valaki nagy családra vágyik....

Amit még észrevettem mostanában, hogy alapból leszólják azokat a nőket, akik 35-ön túl, 40 körül, vagy netán felette szülnek, pláne, ha a többedik gyerek.

"Minek azoknak már? Örülne, hogy van egészséges gyereke! Én nem kockáztatnék a helyükben! Majd lesz egy beteg gyereke és nézelődhet!" stb....brrrrrrrr.....

2011. máj. 17. 11:26
 27/29 A kérdező kommentje:

Tényleg furcsán néznek a nagycsaládosokra. Mint írtam, én az 5.-et várom, és gyakran szembesülök ezzel. Minek nektek ennyi gyerek? Azt gondolom, hogy amíg mi magunk tartjuk el és neveljük a gyerekeinket, addig ehhez senkinek nincs köze.

Okkal vállaltuk ezt a babát. A 3 nagyobb után 10 évvel született a 4., és nem akarjuk, hogy ekkora családban szinte egykeként nőjön fel. Jegyzem meg, Őt is terveztük, mert már hiányzott az igazi kicsi gyerek a családból. Így mire újra ránk jön a babázhatnék, már csak az unokákat kell kivárni:)

Mit lehet ezen elítélni? Sokan azt mondják, ezek csak jóindulatú kérdések, de tényleg sokszor érezni mögöttük a rosszakaratot.

2011. máj. 17. 11:31
 28/29 anonim ***** válasza:

Én nem gondolnék jó indulatúnak egy olyan kérdést, hogy terveztétek-e.......? Ez kifejezetten a másik magánszférájában vájkáló, udvariatlan kérdés.

Amúgy gratulálok, szép nagy család lesztek!!!!!!!!!

2011. máj. 17. 13:01
 29/29 anonim ***** válasza:

Ez messze van a jóindulattól...szimplán méreget, túrkál, hogy lehessen mibe beleszólni, mit kibeszélni a faluban!

5 gyerek! Gratulálok! Légy rájuk és magatokra büszke! A többivel nem foglalkozz! (Bár tudom, hogy nehéz, mikor az ember szíve szerint megtépné az ilyen rosszindulatú embereket) De Te csak mosolyogj rajtuk, hadd higgyék, hogy csak nekik savanyú az élet! :)

2011. máj. 17. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!