Téged is bántana, ha lépten-nyomon azt kérdeznék, tervezett-e a baba, vagy véletlen?
A védőnőnél talán még oké. De a falu népe? Vagy a szonográfus, akinek csak az a dolga, hogy megállapítsa a terhességet?
Igazából az a kérdés, miért próbálnak az emberek belemászni a másik intim szférájába?
"És akartátok, vagy csak úgy jött?"
Az ajtó előtt találtuk, és megtartottuk, mert tetszett. :D
Most olvastam egy másik kérdésnél,szerintem frappáns válasz az ilyen magánügy turkászoknak többet tuti nem kérdezik:DD
15+2 HKM
Hasonló szöveget találtam ki, amikor a most 2 évesem született, akinek meglepően kreol bőre van a mi világos tónusunkhoz képest. Sokan kérdezték, hogy "Honnan szereztétek ezt a gyereket?" Na erre két válaszom is volt:
1. Valaki kinn hagyta a patika előtt, és elhoztuk.
2. A Tesco-ban vettük, akciós volt.
De akkor már megvolt a baba, könnyebb volt replikázni.
Nálunk nagy divatja van annak, hogy pozitív teszt másnapján már másról sem beszél a kismama, mint a leendő babáról. Bennem azonban komoly ellenérzés van ezzel kapcsolatban, mert hát még bármi megeshet.
Szonográfus azért kérdezi, mert neki kell adnia a következő uh időpontot, így nyilvánvalóan nem ad, ha nem tartja meg valaki. Én megkérdeztem és ez volt a válasz.
Engem nem az borít ki, ha az egészségügyben megkérdezik (védőnőnek pl. feladata is, hogy tisztán lássa a helyzeteteket, neki az ilyesmit ki kell szűrni), de amikor ismerősök, stb.... attól frászt kapok.
Azt sem értem, miért kürtölik szét ország-világnak sokan a teszt után. Én sem vertem nagy dobra, de 10. hét körül már többen tudták, valahogy kitudódott. Most 14 hetes vagyok és így sem dicsekszem vele lépten-nyomon, pedig tényleg tervezett baba.
Én megértelek, engem is bántana ha kérdezgetnék, akartuk-e? Nem mindegy? Ha nem is tervezi, de megtartja valaki, én azt nagyon becsülöm.
Én úgy gondolom egyébként, hogy ez irányban akkor kérdezgetnek, ha valaki túl fiatal, friss a kapcsolata, tanul vagy már a sokadik babát várja. Bár azt sem értem, miért hihehetlen, ha valaki nagy családra vágyik....
Amit még észrevettem mostanában, hogy alapból leszólják azokat a nőket, akik 35-ön túl, 40 körül, vagy netán felette szülnek, pláne, ha a többedik gyerek.
"Minek azoknak már? Örülne, hogy van egészséges gyereke! Én nem kockáztatnék a helyükben! Majd lesz egy beteg gyereke és nézelődhet!" stb....brrrrrrrr.....
Tényleg furcsán néznek a nagycsaládosokra. Mint írtam, én az 5.-et várom, és gyakran szembesülök ezzel. Minek nektek ennyi gyerek? Azt gondolom, hogy amíg mi magunk tartjuk el és neveljük a gyerekeinket, addig ehhez senkinek nincs köze.
Okkal vállaltuk ezt a babát. A 3 nagyobb után 10 évvel született a 4., és nem akarjuk, hogy ekkora családban szinte egykeként nőjön fel. Jegyzem meg, Őt is terveztük, mert már hiányzott az igazi kicsi gyerek a családból. Így mire újra ránk jön a babázhatnék, már csak az unokákat kell kivárni:)
Mit lehet ezen elítélni? Sokan azt mondják, ezek csak jóindulatú kérdések, de tényleg sokszor érezni mögöttük a rosszakaratot.
Én nem gondolnék jó indulatúnak egy olyan kérdést, hogy terveztétek-e.......? Ez kifejezetten a másik magánszférájában vájkáló, udvariatlan kérdés.
Amúgy gratulálok, szép nagy család lesztek!!!!!!!!!
Ez messze van a jóindulattól...szimplán méreget, túrkál, hogy lehessen mibe beleszólni, mit kibeszélni a faluban!
5 gyerek! Gratulálok! Légy rájuk és magatokra büszke! A többivel nem foglalkozz! (Bár tudom, hogy nehéz, mikor az ember szíve szerint megtépné az ilyen rosszindulatú embereket) De Te csak mosolyogj rajtuk, hadd higgyék, hogy csak nekik savanyú az élet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!