33 hetesen fogalmunk sincs a baba nevéről, egyedül mi vagyunk ilyen bénák?
Erdemes esetleg olyan nevet valasztani, ami szlav eredetu, ha mar ferjed lengyel, de Magyarorszagon es kulfoldon is ismert. Ilyenek pl: Anika, Anka, Darina, Hanka, Henrietta, Irina, Ivonn vagy Yvonne, Jarmila, Lenke- bar ezt mar kizartatok, Lida, Milla, Mirka, Nikolett, Nikoletta, Vera, Zdenka, Zoja, Zora...
Nem tudom mennyire tetszenek, ill mennyire passzolnak a vezeteknevhez, de remelem tudtam egy kicsit segiteni.
Köszönöm kedves utolsó. A férjem francia, csak lengyel származású. Én szintén lengyel származású vagyok dédpapa révén (mármint mindkettőnk neve régi tipikus bonyolult és hosszú lengyel vezetéknév)
Emiatt a közös szál miatt mi is gondolkodtunk/gondolkodunk lengyel neveken!
A Danuta női név ismeretlen eredetű lengyel név. Egyik változat szerint a litván „danutie” szóból, vagy a délszláv Dana, Danka, Danica névből, ami isten adta jelentésű, más magyarázat szerint a latin donata szóból származik.
A Jana és Jania a János cseh, lengyel, holland Jan változatának a női párja
Karola a Károly férfinév latin alakjának, a Carolusnak a női párja.
Karolina a Karola továbbképzése.
Karla a Károly név német, holland, cseh és lengyel női változata.
Lina a Karolina beceneve.
Linett a Lina francia eredetű, kicsinyítőképzős alakja.
Linetta a Linett latinos továbbképzése.
Lotti a Karola francia alakjának, a Charlotte névnek a német és angol beceneve.
Vanda lengyel eredetű női név, egy mondabeli királylány neve. Jelentése: vad nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!