Van olyan kozmetikai kezelés ami várandósan nem javasolt?
nem tudom a hivatalos álláspontot, de én úgy gondolom, ez egyénfüggő.
voltam szemöldökszedésen-szempillafestése, de az arckezelést elódázom, úgy gondolom, a fájdalom miatti görcs nekem most nem tenne jót (11 hetesen).
hasonló okból a gyantázást borotvára cseréltem.
engem ebben a témakörben a szőrtelenítő krém érdekelne- szabad-e használni.
és várom én is a válaszokat, örülök a kérdésednek!
Nem tudom, ezt idetartozónak véled-e, de én épp babát vártam, mikor gyógymasszőr képzésre jártam, és az oktatók kihangsúlyozták, hogy masszírozni nem szabad várandós nőt. Azóta sokszor meglepődöm, hogy hirdetnek „kismamamasszázst” meg van, aki cellulitisz elleni masszázsra is megy ilynekor, mert azt mondták, még a lábmasszázs sem javallot, mert vannak olyan pontok a testen, amiket huzamosabban ingerelve vetélés is előfordulhat.
Hogy ez mennyire komoly, nem tudom, én mindenesetre nem javasolnám.
Na hát a szoli az tuti tilos.
1. nem bizonyított az uv hatása a babára
2. felmelegszik a test,ami árt,amikor nagyobb a baba akkor meg a magzatvíz forrósodik fel.
Én igazából csak szemöldök szedésre és festésre járok kozmetikushoz.
A sors fintora,hogy éppen amikor rászántam magam,hogy a borotvát lecserélem gyantára,akkor kiderült hogy babát várok.
A fájdalom miatt nem tudom,hogy árthat-e vagy sem.
ÉN kozmetikus vagyok és azt tanultam, hogy kismamáknak mindent lehet, kivéve:
- elektrokozmetikai kezelések (gépekkel való kezelés)nagy része
- testkezelések
- tetoválás.
Minden mást lehet. Ezért ne térjetek át a borotvára, mert a gyantázás nem okoz akkora fájdalmat, hogy az bármilyen folyamatot beindítson.
Arctisztításra is menj el nyugodtan, előtte szólj a kozmetikusnak, hogy várandós vagy (ha ez még nem lenne látható) és tudni fogja, mit lehet és mit nem.
Festetni is lehet nyugodtan. Az arcmasszázs sem árt.
Attól, hogy valaki kismama, nem kell igénytelennek lennie, továbbra is adjon magára.
Teljesen egyetértek a kozmetikus hozzászólóval!!!
Amúgy én gyantáztatok (láb, hónalj, kar, intim - szóval mindenhol), szemöldököt, szempillát festetek. 2 havonta szoktam kérni arcmasszázst is.
A fentieken kívül az első terhességem alatt (félidőben) jártam szolizni 5 alkalommal , de csakis állóba és ahol tuti volt a klímaberendezése a gépnek. (Valóban a meleg az, ami nem tesz jót a babónak.) Most nem szolizok, pedig hófehér vagyok... de most valahogy nem hiányzik :-)
31 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!