Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit egyek? Diétáznom kell, de...

Mit egyek? Diétáznom kell, de már rosszul vagyok a zöldségektöl meg a gyümölcsöktöl! Valami ötlet?

Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 14:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szia!

miért kell diétáznod? egyél joghurtot,levest,főzeléket és szerintem bakonyi barna kenyeret is ehetsz bár nem tudom napi hány gramm szénhidrátot ehetsz de sonkával vagy párizsival,virslivel sovány sajtokkal azt is ehetsz.

2009. márc. 11. 14:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Szénhidrát és kalória mentesen kell ennem,azért mert már 10 kilót hiztam. 21 hetes vagyok
2009. márc. 11. 15:02
 3/11 anonim ***** válasza:
én 26hetes vagyok és 11kilónál járok de nekem még nem mondták. nem küldött el a dokid diatetikushoz? mert ő beállít annyi gramm szénhidrátra amennyit ehetsz,h ne hízzál. amugy meg kalória mentesen nehéz lesz enned.
2009. márc. 11. 15:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Bocsi,kalória szegényen. :-) nem küldött sehova. Gondolom ha igy folytatom a hizást majd akkor...
2009. márc. 11. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:
szerintem addig amíg a dokit nem küld sehova csak figyelj ,hogy kevesebb szénhidrátot egyél és sok gyümit,zöldséget,főzeléket,joghurtot,sovány sajtokat....egyél én is így csinálom és nekem nem nehéz betartani.
2009. márc. 11. 15:14
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlenül gyümölcsökön,meg zöldségeken élned.Egyél fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt,light tejtermékeket(sajtkrém,tej,joghurt stb.),fehér lisztből készült tészta helyett durum tésztát,felvágottból csak sonkát(felejtsd el a párizsit,tele van szójával),szárnyas húsokat és ne igyál csak szénsavmentes ásványvizet,vagy olyan gyümi teát(milford),ami cukor nélkül is finom.
2009. márc. 11. 15:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Hallgass magadra, és ne a dokira.

Azért mert 10 kg-ot híztál, még ne kell koplalni.

A babának minden tápanyagra szüksége van, és sokat 30 kg-ot hízak a terhesség alatt.

2009. márc. 11. 15:56
 8/11 anonim ***** válasza:
A doki sem koplalásra ítélte,hanem diétára,amit nem csak a hízás miatt fontos,hogy betartson,hanem a saját és a babája egészsége érdekében is.Nekem diabétesz miatt kell diézánom,de mióta a diétával párhuzamosan egészségesebben étkezem,azóta lement a vérnyomásom és a pulzusom és sokkal fittebb vagyok.Én sem gondoltam volna,hogy ilyen sokat számít,hogy az ember tudatosan étkezik és nem ész nélkül "zabál",de most,hogy látom a különbséget,nem osztom azok véleményét,akik az "egyél kettő helyett" programot hirdetik.Nem véletlenül szajkózzák az orvosok,meg a védőnők,hogy egy kismamának duplán fontos,hogy odafigyeljen az étkezésre!
2009. márc. 11. 16:07
 9/11 anonim ***** válasza:

a neten találsz ún. mintaétrendet, ezek jó példákat írnak és nem kell találgatni meg számolgatni. Én kb. 2 hete kezdtem a diétát (8,3 lett a terheléses értékem a cukorvizsgálaton), de már kezdek hozzászokni. Sokszor éhes vagyok, de 6-7 alkalommal eszem, mindig viszonylag keveset. Egyébként nem a hízás mértékétől függ, hogy előjön-e a terhességi diabétesz, hanem hormonális alapon van.

26 hetes

2009. márc. 11. 16:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia én csak annyit írhatok ha nem vígyázol a szén-hidrát bevitellre akkor kórházba fognak utalni és ott muszály leszel betartanni,én is így voltam szülés előtt 6 hetet töltötem bent. Ja és azt még nem is írtam,hogy amikor befektetek, nekem azt mondta az orvosom ha nem megy le a cukrom akkor sürgősségi császármetszés.Ide írtam neked egy orvosi cíket olvasd el Magzati veszély

Mivel a vércukor szabadon átjut a méhlepényen, így a magzatban is kórosan magas vércukor szint alakul ki. A magzat hasnyálmirigye válaszul az átlagosnál több inzulint termel, és segít a magzat vérében a vércukorszintet csökkenteni. Másrészről a hormon úgy is hat, mint a növekedési hormon. Ezért, valamint a túlzott tápanyagkínálat miatt a magzat extrém nagy méreteket érhet el (macrosomia). A nagy születési súly szülési sérülésekhez vezethet, császármetszést tehet szükségessé.

Terhesség során a terhességi magasvérnyomás, a terhességi mérgezés (toxaemia, praeeclampsia), lepényleválás, méhen belüli elhalás előfordulása gyakoribb.

Születés után a túlzott termelésre kényszerített hasnyálmirigy nem képes azonnal csökkenteni a működését, így az újszülött túl alacsony vércukor miatt szorul fokozott megfigyelésre, infuziós kezelésre. Nem kezelt esetekben az újszülöttnél sárgaság (icterus), alacsony calcium és magnézium szint, légzési rendellenességek is kialakulhatnak.

Későbbiekben a gyermek fokozott veszélynek van kitéve túlsúly, cukorbetegség kialakulására. Ellentétben a nem megfelelően kezelt „valódi” cukorbetegekkel, GDM esetén a fejlődési rendellenességek előfordulása nem magasabb, mint más egészséges terhességek esetében.

Természetesen megfelelő kezelés mellett a felsorolt következmények nem alakulnak ki.

Anyai veszély

Terhesség során enyhébb (pl. hugyúti fertőzések) vagy akár súlyos szövődmények (pl. a terhességi magasvérnyomás, a terhességi mérgezés (toxaemia, praeeclampsia), lepényleválás) jelentenek veszély.

A betegségben szenvedő nők 30 százalékánál már 7-10 éven belül, míg közel felében a szülést követő 25 éven belül valódi cukorbetegség alakul ki.

A terhesség és a szűrés nagy előnye, hogy mintegy „ablakot” nyit a jövőre, és már a nők húszas-harmincas éveiben fény derül arra, hogy kinél van hajlam cukorbetegség, magasvérnyomás, magas koleszterin és vérzsír szint kialakulására.

A fenti betegségek kialakulását egészséges táplálkozással, ideális testsúllyal, rendszeres testmozgással kerülhetjük el. Különösen ajánlott betartani a fenti tanácsokat ha a gestatios diabetes a terhesség 24. hete előtt alakult ki, nehezen beállítható volt, több terhességben is jelentkezett vagy a családban cukorbetegség fordul elő

2009. márc. 12. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!