Milyen volt a koraszülést követő terhességed és szülésed?
Én 13 évet vártam utána, nem mertem bevállalni még egyszer, nagyon féltem, hogy megint baj lesz.
Ez a terhességem sem volt felhőtlen, 23-ik héten elkezdtem keményedni, gyógyszert szedtem rá.
Végül 41-ik hétre indított szülés volt, de nem tudtam normál úton megszűlni, így császár lett. Kiderült, hogy 2x volt rátekeredve a köldökzsinór a babára.
Sokan mondják, hogy életük legszebb napja a szülés volt. Hát, nekem életem két legszörnyűbb napja az első és a második "szülés" volt.:(
Mindezek ellenére azt mondom, hogy kár lett volna, ha mégsem merem bevállalni a picit. Ő a család szeme fénye, az öröm a mindennapjainkban. Imádjuk, szeretjük! Én hálát adok az istennek, hogy lett még egy kislányom, még úgy is, hogy végig rettegtem a 9 hónapot.
Egy barátnőm mondta, hogy ha be akarod vonzani a bajt, akkor az be is jön. Lehet, hogy van benne valami:(
Én már elkönyveltem magamban, hogy nem azok közé az anyukák közé fogok tartozni akik hamgosan hírdetik a szülés felemelő és gyönyörű érzését, hanem azok közé akik csendben megküzdenek a pici örömért is. Érdemes!
A koraszülésből sérült lett a gyerekem, a mostani hosszú vajúdás eredményeképp pedig mozgásbeli lemaradása lett a picinek, amit gyógytornával be tudtunk hozni.
Hiába vigyáztam végig mostani terhességemnél is, valahogy úgy érzem, hogy nem tudtam elkerülni a bajt, mintha a testem ezt akarta volna. Tudom, hogy ez misztikusan hangzik, mégis sokszor gondolom ezt. Ez van nekem megírva!
Köszönöm, hogy megosztottad velem. Sajnálom, hogy az első babád nem lett egészséges, de örülök, hogy született testvérkéje (aki hidd el, a gyógytorna hatására gyönyörűen mozog majd).
Az én első babám is két hónappal korábban jött, viszont nagy álmom volt, hogy két gyerekem lesz. Remélem, a gólya is így gondolja és tudok kellően pozitív lenni majd.
Szia,
az első gyermekem egy teljesen problémamentes terhesség 36. hetén született, császárral. Mindenképpen császáros lett volna, de természetesen később, egyszerűen csak elindult. 50 cm volt, 2.3 kg.
Leginkább a születési paraméterei miatt került koraszülött kategóriába, mert egyébként nem kellett semmi speciális ellátás számára, 5 nap után hazajöhettünk, 6 hónapig havi 1 kg-ot gyarapodott.
15 hónapos volt, amikor újra állapotos lettem, a kislány sem maradt bent végig, ő a 38. héten indult.
az első gyermekemet 17 évesen szültem...aki most 16 éves lesz a nyáron...koraszülött lett a 32 hétre született...10 napig intenzív aztán már nem is emlékszem de több mint egy hónap kórház hogy elérje a 2500 grammot és haza mehessünk...
A második gyermekem rá 15 évre született...ő most 14 hónapos...vele veszélyeztetett terhes voltam mert be voltam vérezve 2 helyen is és egyszer (az esküvőnkön) majdnem el is vetéltem (3 hósan)...utána egy hónapig véreztem...elküldtek amniocentézisre is hogy genetikailag minden oké e és nem azért akar kilökődni mert valami baja van...a szülés nagyon jó és gyors volt természetes úton...vajúdással együtt másfél óra ....ez mindkét gyermekemnél így volt....mindketten egészségesek és gyönyörűek....és kb most lehetek a 3. hétben a következő babánkkal akivel remélem semmi nem lesz...és edzhetek és fitt lehetek végig és nem lesz az hogy feküdnöm kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!