Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elevit mellé kell mást szedni...

Elevit mellé kell mást szedni (pl. vasat) vagy minden benne van?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 28. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:

az elevitben pl. nincs jód, pedig kell. szerintem jobban jársz a gravidával, mert azt a magyar anyukáknak fejlesztették, az itthoni viszonyokat figyelembe véve.

az, hogy mit kell mellé szedni a kismamától is függ, van, akinek nem elég pl. a vas, ami benne van...

2011. ápr. 28. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
majd mindig mondja az orvos,hogy mit kell mellé szedni!
2011. ápr. 28. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Folsav. Nekem az első 12 hétben a doki csak folsavat és a b6 vitamint ajánlotta, a kismama vitaminokat nem, mert sokan csak rosszabbul lesznek tőle. Én mind3 terhességemnél így szedtem.

A 12 hét után pedig 3 naponta szedtem egy Centrum Maternát.

Elevittől nemterhesen is rosszul voltam, meg sok rosszat hallottam róla.

2011. ápr. 28. 21:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Én Elevitet szedek, és nem igazán értem, hogy sokan mire alapozzák a rengeteg érvet, melyek ellene szólnak...mivel ezek a tünetek mind egyéntől függnek, és nem egy terhesvitamintól (pl. hízás, rosszullétek, később nagy baba, stb.)...Én teljesen jól vagyok 15 hetesen, nem volt hányingerem, és semmiféle rosszullétem, nagyon jól érzem magam. Hogy a kérdésre is válaszoljak :) : reggeli után egy Elevit + folsav 5 hetes terhességem óta (előtte csak Elevitet szedtem 3 hónapig), naponta ha eszembe jut megiszok egy magne B6 pezsgőtablettát, valamint sok gyümölcs és zöldség :)
2011. ápr. 28. 23:23
 5/5 anonim válasza:
én az elsőnél szedtem az elevitet és súly alapján egy elefántot szültem. én egy elvetemült ostobaságnak és marha jó üzletnek tartom a vitaminos kismamás beetetést. nekünk nagyon jó földrajzi fekvésünk van ahhoz, hogy minden évszakban legyen gyümölcsünk. Egy bogyó bekapása helyett olvasgatni kell a gyümölcsök zöldségek után, és aszerint enni. Én folsavon és kálciumon kívül semmilyen műanyagot nem vettem be. feleslegesen terheled a májad és a veséd tartósítószeres "vitaminokkal". A vitamint nem a babának adod, ő mindent elvesz tőled, hanem magadnak és utánapótolod. ha pedig fáj a lábad és csakis akkor jöhet a magneb 6.
2011. máj. 3. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!