Az igaz, hogy a kicsi szívritmusának sebessége alapján
lehet következtetni a nemére? Hallottatok már erről?
ilyesmiről nem hallottam de nem is igaz. nincs köze a két dolognak egymáshoz.
2009. márc. 6. 18:24
2009. márc. 6. 18:25
3/13 A kérdező kommentje:
A Zoon Realiti tv-ben a Születések c dokumentum filmben mondták, h az egyik kicsinek magas a másiknak alacsony volt a szívritmus sebessége. És azt mondta az orvos, h mert az egyik fiú a másik lány. KOMOLYAN!!!
2009. márc. 6. 18:41
Nekem van egy könyvem én ott olvastam erről. Állítólag az egyik nemű babának úgy dobog a szíve mint a gőzmozdony a másik pedig inkább kopogós hang, de hogy melyik milyen nemű baba azt nem tudom. Állítólag angliában ha jól emlékszem ott nagy pontossággal megnondják a szívhang alapján a szülésznők. Hogy mennyire hülyeség nem tudom, de létezik.
2009. márc. 6. 19:19
Angliában élek. Erről már én is hallottam. De nem emlékszem a pontos részletekre. De azt is hallottam, hogy csak az utolsó 1-2-3 hónapban érdemes ezt megnézni, mert az első és második trimeszterben még megtévesztő lehet, de utána lesz különbség.
Hogy igaz-e, azt nem tudom. Az én szülésznőm (midwife) nem mondott erről semmit. Igaz, nem is kérdeztem rá.
2009. márc. 6. 19:41
Hallottam!Vannak szülésznő barátnőim(én is eü.-s vagyok)és ők(persze a nagyon tapasztaltak)a magzati szivhangból megtudják állapitani a baba nemét.Amikor bennt feküdtem a kórházba akkor ott volt egy ikerterhes kismama,akinek azt mondták,hogy mindkét baba lány.A szülésznő pedig meghallgatta a szivhangokat és azt mondta az egyik fiú (szerinte).A szülés után kiderült,hogy valóban fiúcska volt az egyik baba.
2009. márc. 6. 20:00
8/13 A kérdező kommentje:
Én már az utolsó trimeszterben vagyok, és nem tudjuk a baba nemét. :( Ezért kérdeztem
En is Angliaba vagyok es most kerestem ra az angol google-be azt irja, hogy ha 140 alatt van akkor fiu es az felett meg lany. De irjak is, hogy nem 100% biztos. De viszont az anya verebol meglehet allapitani a baba pontos nemet. Egy ugy nevezett fetal DNA-t vizsgalnak benne es ebbol pontosan kiderul a neme. Kerdezt meg otthon, hogy nem-e vegeznek ilyen tesztet a korhazba. Itt par ora alatt megvan a vizsgalat, szeritnem tuti otthon is van!
2009. márc. 6. 20:42
Nem fogsz akkor újabb ultrahangra menni? Hogy-hogy nem tudjátok a nemét? A baba nem mutatta meg magát, vagy pedig nem árulták el nektek?
Sovány vígasz, de nekem a 20 hetes uh-on (Anglia) nem mondták meg a baba nemét, mert az én kórházamban tilos megmondani a baba nemét.... Most ne kérdezd miért nem. Nem mindenhol van ez így , sajnos kórháztól függő, ill. kórházi szabályzattól. Most kíváncsiskodhatunk áprilisig, akkor megyek 4D-s uh-ra.
2009. márc. 6. 20:45
Kapcsolódó kérdések: